Σκορίλας: "Έζησα ένα από τα παιδικά μου όνειρα σήμερα"

 
Σκορίλας: "Έζησα ένα από τα παιδικά μου όνειρα σήμερα"
© tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 - 15:03

Στην τεράστια ενέργεια που πήραν από το κοινό, αλλά και στο μοιραίο break που δέχθηκαν στο 2ο σετ, στάθηκαν οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Πέτρος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκαναν μετά το παιχνίδι του διπλού.

"Σήμερα έζησα ένα από τα παιδικά μου όνειρα μέσα στο γήπεδο, με όλο αυτό τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Νιώσαμε σαν οι ακραίες αυτές καιρικές συνθήκες να ήρθαν μέσα στο γήπεδο. Το κοινό έδωσε και στους δυο μας απίστευτη ενέργεια. Είναι κάτι που θα το σκέφτομαι για να μου δίνει μεγάλο κίνητρο για να δουλέψω όσο το δυνατόν πιο σκληρά", είπε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του διπλού στο Davis Cup.

"Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό κοινό. Σε κάποιες μικρές κοιλιές που κάναμε μέσα στο ματς, ο κόσμος μας έδινε αυτή την τεράστια ενέργεια ώστε να μπορούμε να μπούμε στο γήπεδο και να μπούμε στον επόμενο πόντο με θετική αύρα. Αν το γήπεδο ήταν άδειο θα έπρεπε να ανεβάσουμε εμείς τους εαυτούς μας, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε κάθε εβδομάδα. Όταν όμως έχεις 14.000 άτομα να σε υποστηρίζουν εκείνη την ώρα, αυτό καθαρίζει το μυαλό σου και δεν σ' αφήνει να σκεφτείς αρνητικά", πρόσθεσε.

Ο Αλέξανδρος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς στάθηκαν πολύ καλά, αλλά ηττήθηκαν από το πολύ δυνατό δίδυμο των Gonzalo Escobar και Diego Hidalgo με 7-6 (4), 6-4.

Ο Πέτρος, ο οποίος ήταν και εκείνος που σέρβιρε στο καθοριστικό break του 2ου σετ, μίλησε γι' αυτό μετά από σχετική ερώτηση: "Ένα πολύ σημαντικό game ήταν στο 3-3, όταν σέρβιρα εγώ. Έκανα μια κοιλιά στο σερβίς μου, έχασα αρκετά πρώτα (σερβίς) και δεν καταφέραμε να βρεθούμε σε πλεονεκτική θέση από την αρχή του πόντου. Αυτό είναι δύσκολο όταν έχεις τόσο καλούς παίκτες απέναντί σου. Αυτό το game ήταν το κλειδί για το 2ο σετ, γιατί είχαμε τον έλεγχο και δεν μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Στο τελευταίο game του ματς είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία για break, αλλά έπαιξαν πολύ καλά και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Σημασία σε τέτοια ματς έχει να μπορείς να διεκδικείς αυτό που μπορείς να κοντρολάρεις εσύ, που είναι το σερβίς σου. Δεν το 'κανα εγώ στο 3-3 και εκεί άλλαξε το 2ο σετ."

Για τις σπουδαίες εμπειρίες που έχει αποκομίσει παίζοντας πλάι στον αδερφό του Στέφανο σε πολλά μεγάλα τουρνουά, είπε: "Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι έχω την ευκαιρία να παίζω διπλά με τον Στέφανο σε μεγάλες διοργανώσεις και έχω βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με πέρσι και με πρόπερσι. Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό ματς με τον Αλέξανδρο, σταθήκαμε στα ίσα με δυο πολύ καλούς διπλίστες. Ο ένας απ' αυτούς έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη χρονιά. Αποδείξαμε ότι το επίπεδό μας είναι πολύ κοντά του και ήταν κρίμα που δεν καταφέραμε να πάρουμε το 1ο σετ, πιστεύω πως ειδικά στο τέλος του, ήμασταν καλύτερη ομάδα. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, είχαμε πολύ καιρό να παίξουμε μαζί. Παίξαμε πολύ καλά, υπήρχε καλή χημεία και ο Αλέξανδρος έπαιξε ένα πολύ πολύ καλό ματς. Σέρβιρε καλά και μας βοήθησε πολύ στο να κερδίσουμε games."

Τέλος, σχετικά με τους στόχους τους γι' αυτή τη χρονιά, ο Αλέξανδρος ανέφερε: "O στόχος κάθε χρονιά είναι να προσπαθείς κάθε μέρα να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό ώστε να μπορεί να υπάρχει μια συνεχόμενη βελτίωση. Είναι γνωστό πως στο τένις αν μείνεις στάσιμος, μένεις πίσω. Πρέπει συνεχώς να βελτιώνεσαι, κάθε εβδομάδα να είσαι εκεί, και διανοητικά και σωματικά. Ακούγεται εύκολο αλλά είναι πολύ δύσκολο. Και οι δυο έχουμε στόχο να ανεβούμε πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και θα κάνουμε το 100% για να το πετύχουμε."

Θυμίζουμε πως η σειρά των αγώνων της Ελλάδας με τον Ισημερινό είναι στο 2-1 υπέρ της ελληνικής ομάδας, που χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να εξασφαλίσει την άνοδο στο World Group I. Αυτή διεκδικεί αυτή την ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αντιμετωπίζει τον Andres Andrade.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots