Τσιτσιπάς: "Παίζουμε και για όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Παίζουμε και για όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες" (vid)
© Studio Kominis
tn team Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:45

Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά για τους πυροπαθείς και πλημμυροπαθείς, το κάλεσμα του Απόστολου Τσιτσιπά στον κόσμο για να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας και οι δηλώσεις όλων των παιδιών.

"Έχουμε να δώσουμε όλοι πάρα πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Δεν παίζουμε μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες τους τελευταίους μήνες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση και επιμένω σ' αυτό. Ελπίζω να βρούμε κίνητρο μέσα από αυτό και να το βγάλουμε έξω στο γήπεδο", δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Davis Cup για το tie της Ελλάδας με την Σλοβακία, που έγινε στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς έκανε κάλεσμα στον κόσμο, που όπως είπε είναι η δύναμη των αθλητών: "Θέλω να ζητήσω την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων, να επισκεφθούν τον χώρο, να στηρίξουν την ομάδα. Οι φίλαθλοι είναι η επιπλέον δύναμη για τους αθλητές. Όπως είπε και ο Στέφανος περνάμε δύσκολες στιγμές και ακόμα περνάνε αυτοί οι άνθρωποι, κυρίως στη Θεσσαλία. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί δημιουργούμε μια ηπιότερη κατάσταση, όταν είμαστε ενωμένοι μπορέσουμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερα επιτεύγματα. Έτσι και τώρα χρειαζόμαστε να είμαστε όλοι μαζί και περιμένουμε την αρωγή του κόσμου σ' αυτή την προσπάθεια."

Για το γήπεδο που δημιουργήθηκε στον ιστορικό χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου, ο Στέφανος είπε: "Νιώθω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με το γήπεδο, αλλά κι επειδή είναι ωραία η αίσθηση να παίζεις σε ένα τέτοιο στάδιο. Είχα την ευκαιρία να έρθω σαν τουρίστας σε αυτό εδώ το μέρος όποτε το να παίζεις σε αυτό το στάδιο για μένα είναι πολύ ξεχωριστό".

Ο Απόστολος πρόσθεσε: "Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι μια σπουδαία επιλογή να γίνουν εκεί οι αγώνες. Είναι ιδανική η επιλογή, είναι λιτή; Αυτό χρειάζεται σε έναν τέτοιο χώρο.. Υπάρχει η άμιλλα, το σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνα. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά".

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς δήλωσε: "Είναι κάτι ξεχωριστό, τα μνημεία πίσω από το γήπεδο και γενικά ο χώρος είναι κάτι μοναδικό. Ανυπομονούμε όλοι να βγούμε εκεί έξω και να αγωνιστούμε και οι Έλληνες να μας συμπαραστέκονται."

Το λόγο πήρε ο Μιχάλης Περβολαράκης: "Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε τένις σε ένα τόσο ιστορικό στάδιο και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυτό το στάδιο. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια διοργάνωση σαν το Davis Cup γίνεται στο Καλιμάρμαρο."

Τέλος, ο Αλεξανδρος Σκορίλας είπε: "Η αύρα που προσδίδει αυτό το στάδιο μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο να αγωνιστούμε πιο σκληρά μέσα στο γήπεδο και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως κινητήριο δύναμη για τα επίσημα ματς."

Οι αγώνες της Ελλάδας με τη Σλοβακία ξεκινούν το Σάββατο στις 11 το πρωί, με την αναμέτρηση του Αλέξανδρου Σκορίλα απέναντι στον Alex Molcan. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots