Κέρδισαν το διπλό οι Σλοβάκοι και πήραν προβάδισμα πρόκρισης (vid)

 
Κέρδισαν το διπλό οι Σλοβάκοι και πήραν προβάδισμα πρόκρισης (vid)
© tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:27

Μετά από μια μεγάλη μάχη στα τρια σετ, οι Lukas Klein και Igor Zelenay κέρδισαν τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά και έδωσαν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στη Σλοβακία έναντι της Ελλάδας.

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς πάλεψαν μέχρι τέλους, όμως ηττήθηκαν από τους Klein και Zelenay έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς, με 6-3, 6-7 (5), 6-3.

Στο 1ο σετ τα αδέρφια Τσιτσιπά πλήρωσαν το κακό τους ξεκίνημα, καθώς ο Πέτρος δεν είχε πρώτα σερβίς και οι Σλοβάκοι κατάφεραν να κάνουν το break στο εναρκτήριο game.

Οι Σλοβάκοι δεν απειλήθηκαν στο σερβίς τους σε κανένα game και διατήρησαν τον έλεγχο στο 1ο σετ έως το τέλος, κλείνοντάς το με ένα ακόμη break στο 9ο game, για το 6-3.

 

Στο 2ο σετ οι αδερφοί Τσιτσιπά ήταν ανεβασμένοι και απείλησαν για break σε δυο περιπτώσεις, από μια σε 1ο και 3ο game. Οι Klein και Zelenay άντεξαν στα σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, το οποίο ήταν πολύ αμφίρροπο.

Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν με 2-0 και με 3-1, αλλά οι αδερφοί Τσιτσιπά ισοφάρισαν σε 3-3. Το tie-break πήγαινε πόντο-πόντο, με τον Στέφανο να κρατάει το σερβίς του και στους 2 πόντους σ' αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο, φέρνοντας την Ελλάδα σε set point (6-5). Ο Πέτρος έβγαλε την επιστροφή στη συνέχεια, οι Σλοβάκοι έκαναν το λάθος και η Εθνική μας πήρε το πολύ κλειστό 2ο σετ.

Στα πρώτα games του 3ου σετ οι δυο ομάδες κρατούσαν εύκολα τα σερβίς τους, όμως οι Σλοβάκοι κέρδισαν δυο μεγάλους πόντους back-to-back και έκαναν το μεγάλο break στο 7ο game, για να πάρουν το προβάδισμα με 4-3.

Υπήρξε και μια απογοήτευση για τους αδερφούς Τσιτσιπά και οι Klein και Zelenay τελείωσαν το ματς με νέο break στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

 

Εξαρχής το διπλό ήταν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του tie και με τη νίκη αυτή οι Σλοβάκοι αποκτούν τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης, αφού ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα πλέον να προκριθεί είναι να κερδίσει και τα δυο μονά που ακολουθούν.

Στο πρώτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Alex Molcan, ενώ στο δεύτερο ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Lukas Klein.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots