Επική ανατροπή στο ντεμπούτο της η Ματούλα!

 
Επική ανατροπή στο ντεμπούτο της η Ματούλα!
tn team Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 - 16:20

Η Μάρθα Ματούλα πραγματοποίησε νικηφόρο ντεμπούτο στο Billie Jean King Cup και μάλιστα με μια επική ανατροπή, αφού επέστρεψε από το 3-6, 1-5 (!) για να κερδίσει τη 18χρονη Marie Weckerle και να χαρίσει στην Εθνική μας το προβάδισμα επί του Λουξεμβούργου.

Η Ματούλα ήταν ένα game μακριά από την ήττα για αρκετή ώρα στο 2ο σετ, καθώς έχανε με 3-6, 1-5 από τη Weckerle, πραγματοποίησε όμως μια επική ανατροπή στο ντεμπούτο της στο Billie Jean King Cup, για να επικρατήσει της αθλήτριας από το Λουξεμβούργο με 3-6, 7-6 (4), 6-0 και να δώσει στην Ελλάδα το προβάδισμα για την παραμονή στη 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

Η 24χρονη Ματούλα, Νο.780 στην παγκόσμια κατάταξη, αγωνίστηκε για 1η φορά αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας του Billie Jean King Cup, που φιλοξενείται στα indoor γήπεδα του Vierumaki της Φινλανδίας.

Στο ξεκίνημά της ήταν "μουδιασμένη" και βρέθηκε πολύ κοντά στην ήττα, δεν το έβαλε όμως κάτω και παρά το 1-5 στο 2ο σετ, κατάφερε να μην απειληθεί με match point και να μην την καταβάλλει η νευρικότητα.

Αφού έκανε το πρώτο break για το 2-5, η Ελληνίδα αθλήτρια κέρδισε 8 πόντους στη σειρά και μείωσε σε 4-5. Στη συνέχεια σέρβιρε για 2η φορά για την παραμονή της στο ματς και για 1η φορά βρέθηκε 2 πόντους μακριά από την ήττα, στο 4-5, 30-30 και στο 4-5, 40-40.

Διατήρησε όμως την ψυχραιμία της και κράτησε το σερβίς της για το 5-5, επιστρέφοντας για τα καλά στο ματς. Στη συνέχεια η Weckerle κράτησε το σερβίς της και ανάγκασε τη Μάρθα να σερβίρει και 3η φορά για την παραμονή της στο ματς, με την Ελληνίδα να ανταποκρίνεται για μια ακόμα φορά, σε άλλο ένα game που πέρασε από το 30-30.

Στο tie-break η Ελληνίδα είχε το momentum και παρότι βρέθηκε πίσω με 2-3, έπαιζε καλύτερα και εν τέλει επιβλήθηκε με 7-4, για να ολοκληρώσει την πρώτη ανατροπή και να κατακτήσει το 2ο σετ.

Τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά στο 3ο σετ, με τη Μάρθα να κυριαρχεί από νωρίς, συνεχίζοντας το κρεσέντο της και φτάνοντας με άνεση στο bagel, για να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή και να πάρει τη νίκη σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα ηττήθηκε χθες από την Αίγυπτο με 2-1 και πήρε την 3η θέση στον όμιλό της σε τριπλή ισοβαθμία. Μετά απ' αυτό, διεκδικεί σήμερα την παραμονή της στη 2η κατηγορία απέναντι στο Λουξεμβούργο. Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει τη Mandy Minella.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots