Στο Oeiras για την άνοδο η Εθνική

 
Στο Oeiras για την άνοδο η Εθνική
tn team Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 - 14:31

Στο Oeiras της Πορτογαλίας βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο Billie Jean King Cup, που θα διεκδικήσει αυτή την εβδομάδα την επιστροφή της στην 1η κατηγορία. Η κλήρωση του τουρνουά.

Η Εθνική μας ομάδα των γυναικών βρίσκεται στο Oeiras της Πορτογαλίας, όπου θα διεκδικήσει αυτή την εβδομάδα (10-15 Απριλίου) την άνοδο και επιστροφή της στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Η ελληνική ομάδα ταξίδεψε στο Oeiras με τις Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Μάρθα Ματούλα να απαρτίζουν την πολύ δυνατή μας ομάδα, που θα είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

Team captain και ομοσπονδιακή τεχνικός είναι η Αγνή Στεφάνου, η οποία έχει για πρώτη φορά στην καριέρα της αυτόν τον ρόλο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των δυο ομίλων, με την Ελλάδα να είναι στο Pool A, μαζί με το Ισραήλ, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, τη διοργανώτρια Πορτογαλία και τη Μάλτα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τον πρώτο της αγώνα την Τρίτη 11 Απριλίου, καθώς τη Δευτέρα θα έχει ρεπό.

Η ομάδα μας είναι ένα από τα φαβορί, με τη Μαρία Σάκκαρη βεβαίως να είναι η παίκτρια με την καλύτερη θέση στην κατάταξη που συμμετέχει σε όλο το τουρνουά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει και ότι η αποστολή της θα είναι εύκολη.

Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και στόχος για τη δική μας είναι να πάρει την 1η θέση στον όμιλο, που θα της δώσει και την άνοδο στην 1η κατηγορία.

Οι αγώνες θα γίνουν σε χωμάτινες επιφάνειες και σε κάθε tie η ομάδα μας θα δίνει δυο μονά παιχνίδια και ένα διπλό best-of-three, με νικήτρια την ομάδα που φτάνει πρώτη στις δυο νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots