8άδα στο Ηράκλειο Χριστοφή και Λάκη

 
8άδα στο Ηράκλειο Χριστοφή και Λάκη
tn team Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 20:03

Η Έλενα Χριστοφή και η Μιχαέλα Λάκη συνεχίζουν ακάθεκτες τις πορείες τους στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο. Εκτός προημιτελικών έμεινε ο Παύλος Τσιτσιπάς.

Η Χριστοφή, Νο.2 στο ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στα γήπεδα του Lyttos Beach, επικράτησε της Γερμανίδας qualifier, Vivien Sandberg, με 6-1, 7-5, για να μπει στην προημιτελική φάση.

Εκεί θα βρεθεί και η Λάκη, η οποία βρέθηκε να χάνει με 4-6, 0-3 από μια άλλη Γερμανίδα, την Franziska Sziedat, κατάφερε όμως τελικά να την κερδίσει με 4-6, 7-6 (5), 6-4, για να πάρει την πρόκριση σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες.

Στη φάση των "16" ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Παύλος Τσιτσιπάς, που χθες θυμίζουμε κέρδισε τον πρώτο του ΑΤΡ πόντο. Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας πάλεψε απέναντι στον Μεξικανό Rodrigo Alujas, αλλά "λύγισε" με 6-3, 2-6, 6-4.

Στο διπλό, η Χριστοφή και η Λιθουανή Patricija Paukstyte κέρδισαν την Τσέχα Emma Slavikova και τη Σλοβάκα Laura Svatikova με 6-2, 6-3, για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Οι υπόλοιποι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα δεν ξεκίνησαν εξαιτίας της βροχής και θα γίνουν αύριο. Ο Γιάννης Ξυλάς θα αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο τον Αυστριακό Neil Oberleitner, Νο.3 στο ταμπλό, με το νικητή να παίζει την ίδια μέρα και στα προημιτελικά.

Για τα προημιτελικά του μονού γυναικών, η Λάκη θα αντιμετωπίσει την Paukstyte και η Χριστοφή την Ιταλίδα Maria Vittoria Viviani, No.6 στο ταμπλό. Στο διπλό, η Χριστοφή και η Paukstyte θα αντιμετωπίσουν τις Klaudija Bubelyte και Liisa Varul για τα ημιτελικά, ενώ οι Παύλος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τον Γερμανό Dennis Dragomirov και τον Αμερικανό Richard Zusman για τα προημιτελικά.

Όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots