Νέος βαθμός ATΡ για τον Παύλο Τσιτσιπά - στη 16άδα η Χριστοφή

 
Νέος βαθμός ATΡ για τον Παύλο Τσιτσιπά - στη 16άδα η Χριστοφή
Ο Παύλος Τσιτσιπάς
tn team Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 - 18:37

Η Παύλος Τσιτσιπάς κέρδισε και 2ο βαθμό ΑΤΡ στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Lyttos Beach. Στη 16άδα μπήκε και η Έλενα Χριστοφή στο γυναικείο τουρνουά.

Ο Παύλος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους "16" του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο χωρίς αγώνα στην ουσία, αφού ο άτυχος Αλέξανδρος Σκορίλας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον τετρακέφαλο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από το πρώτο κιόλας game.

Ήταν ο 2ος βαθμός ΑΤΡ για τον 18χρονο Παύλο, που πριν από μια εβδομάδα κέρδισε τον πρώτο του βαθμό, αφού πέτυχε την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό ITF Pro διοργάνωσης, στο 15άρι του Lyttos Beach.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά αυτής της εβδομάδας, που είναι δυνατότερο και ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Filip Krolo.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα για τον 1ο γύρο του τουρνουά της Κρήτης. Ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Στέφανος Σχινάς, γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο Benjamin Pietri, με 6-0, 6-4.

Από τα προκριματικά ξεκίνησαν επίσης οι Ευγένιος Βασιλάκης και Βαγγέλης Κυπριώτης. Ο πρώτος ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Ofek Shimanov με 6-0, 7-5, ενώ ο δεύτερος από τον Τσέχο Marek Gengel, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-0, 6-1.

Ο Γιάννης Κουντουράκης ηττήθηκε από τον Βρετανό qualifier, Max Benaim, με 7-5, 6-3, ενώ ο Γιάννης Ξυλάς από τον Αυστριακό Neil Oberleitner, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-2, 6-2.

Πολύ καλή προσπάθεια ειδικά στο 1ο σετ έκανε και ο Ανδρέας Λοϊζάς, που αντιμετώπισε τον Γάλλο Jules Marie, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.251 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-4, 6-1.

Για το διπλό, οι Ανδρέας Πολυχρονόπουλος και Βασιλάκης ηττήθηκαν σε ένα πολύ κλειστό ματς από τους Βούλγαρους Anthony Genov και Nikolay Nedelchev, με 6-4, 7-5. Πολύ κοντά στην πρόκριση ήταν και ο Στέφανος Σχινάς, που μαζί με τον Γερμανό Dennis Dragomirov ηττήθηκαν από τους Ισραηλινούς Orel Kimhi και Amit Vales με 7-6 (1), 6-4.

Για το τουρνουά των γυναικών, που ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων, η Έλενα Χριστοφή, Νο.1 στο ταμπλό, είχε μια πολύ καλή πρεμιέρα, κερδίζοντας τη Σέρβα qualifier Nikol Palecek με 6-2, 6-1 σε 68 λεπτά.

Αύριο ο Παύλος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Filip Krolo και η Χριστοφή την Ιταλίδα Chiara Fornasieri, για μια θέση στα προημιτελικά των μονών. Για τα προημιτελικά του διπλού, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης θα αναμετρηθούν με τους Γιώργο Νουχάκη και Γιώργο Βάλαρη.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots