6 ελληνικές προκρίσεις στη 16άδα του Lyttos Beach

 
6 ελληνικές προκρίσεις στη 16άδα του Lyttos Beach
© tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 - 21:05

Πολύ επιτυχημένη ήταν η σημερινή μέρα για τα ελληνικά χρώματα στο Lyttos Beach για το διεθνές τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF, με τους Αλέξανδρο Σκορίλα, Γιάννη Ξυλά, Χρήστο Αντωνόπουλο, Δημήτρη Σακελλαρίδη και τις Σαπφώ Σακελλαρίδη και Έλενα Χριστοφή να προκρίνονται στον 2ο γύρο των μονών.

Ο Σκορίλας, Νο.5 στο ταμπλό του μονού ανδρών, χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, κερδίζοντας τον Τσέχο Patrik Oplustil με 2-6, 6-3, 6-1.

Με ανατροπή έφτασε στη νίκη και ο Γιάννης Ξυλάς, ο οποίος κέρδισε τον Ισραηλινό Ron Ellouck με 2-6, 6-3, 6-3.

Μετά από 3 ώρες μάχης και επιστρέφοντας και εκείνος από σετ πίσω, ο Χρήστος Αντωνόπουλος κατάφερε να αποκλείσει τον Σλοβάκο Tomas Lanik, κερδίζοντάς τον με 6-7 (5), 7-5, 6-2.

Στους "16" προκρίθηκε και ο 17χρονος Δημήτρης Σακελλαρίδης, που ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά και σήμερα έφτασε στην 3η συνεχόμενη νίκη του, επικρατώντας του Ιταλού Lorenzo Sciahbasi με 1-6, 6-3, 6-3.

Στο τουρνουά των γυναικών, η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό, κέρδισε τη Στυλιανή Ρουσσοπούλου με 6-2, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16".

Εκεί θα βρίσκεται και η Έλενα Χριστοφή, Νο.7 στο ταμπλό, η οποία επιβλήθηκε με 6-0, 6-0 της Annika Kannan από την Ινδία.

Για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό έπαιξε σήμερα και ο Βαγγέλης Κυπριώτης, ο οποίος υπέστη την ήττα από τον Ελβετό Adrian Bodmer με 6-2, 6-1.

Αύριο, για τον 2ο γύρο των μονών, ο Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Ben Weintraub, ο Σακελλαρίδης τον Αυστραλό Jacob Bradshaw, Νο.4 στο ταμπλό, ο Σκορίλας τον Αμερικανό Alexander Frusina και ο Αντωνόπουλος τον Ιάπωνα Ryuki Matsuda, Νο.1 στο ταμπλό.

Για τον 1ο γύρο των διπλών, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης θα αναμετρηθούν με τους Βαγγέλη Κυπριώτη και Στέφανο Σχινά, ο Χρήστος Γκλαβάς και ο Amit Shamash θα παίξουν απέναντι στους Γιάννη Ξυλά και Σέργη Κυρατζή, ενώ ο Νικόλας Χατζηαβραάμ και ο Nicholas Campbell θα αντιμετωπίσουν τους Tomas Lanik και Samuel Puskar.

Στις γυναίκες, η Σαπφώ Σακελλαρίδη θα αναμετρηθεί με την Iταλίδα Laura Mair και η Έλενα Χριστοφή με τη Γερμανίδα Marie Charlotte Vogt, για μια θέση στην προημιτελική φάση. Στα προημιτελικά του διπλού, Χριστοφή και Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Ginevra Parentini Vallega Montebruno και Maria Vittoria Viviani.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots