Lyttos Beach: Στα προημιτελικά Ξυλάς, Σκορίλας και Σακελλαρίδη

 
Lyttos Beach: Στα προημιτελικά Ξυλάς, Σκορίλας και Σακελλαρίδη
tn team Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 - 18:14

Ο Γιάννης Ξυλάς, ο Αλέξανδρος Σκορίλας και η Σαπφώ Σακελλαρίδη συνέχισαν με νίκες τις πορείες τους στα τουρνουά 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο Κρήτης και προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση.

Ο Γιάννης Ξυλάς έκανε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και συνέτριψε τον Ισραηλινό Ben Weintraub με 6-1, 6-0 σε λιγότερο από μια ώρα, για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο προημιτελικό του σε Futures διοργάνωση. Την πρώτη φορά, που ήταν στα ίδια γήπεδα του Lyttos Beach τον περασμένο Νοέμβριο, ο 22χρονος Έλληνας αθλητής είχε μπει και στα ημιτελικά.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος απέκλεισε τον Αμερικανό Alexander Frusina με 7-6 (8), 6-3. Ο Σκορίλας κατάφερε να ανατρέψει το 2-5 στο 1ο σετ και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή του στο tie-break, όπου έσβησε ένα set point και τελικά επικράτησε με 10-8.

Εκτός προημιτελικών στο ανδρικό ταμπλό έμειναν οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Δημήτρης Σακελλαρίδης. Ο Αντωνόπουλος ηττήθηκε από τον Ιάπωνα Ryuki Matsuda, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.545 στον κόσμο, με 6-4, 6-1. Ο Σακελλαρίδης, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του και έφτασε ως τους "16", ηττήθηκε από τον Αυστραλό Jacob Bradshaw, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-2.

Στο διπλό, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης κέρδισαν τους Βαγγέλη Κυπριώτη και Στέφανο Σχινά με 6-3, 6-3 και μπήκαν στα προημιτελικά. Στα προημιτελικά και οι Σέργης Κυρατζής και Γιάννης Ξυλάς, που απέκλεισαν τους Χρήστο Γκλαβά και Amit Shamash με 6-4, 6-2. Εκτός έμειναν οι Nicholas Campbell και Νικόλας Χατζηαβραάμ, που ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Σλοβάκους Tomas Lanik και Samuel Puskar, Νο.3 στο ταμπλό, με 2-6, 6-1, 10-7.

Στις γυναίκες, η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό και στο Νο.281 του κόσμου, επιβλήθηκε της Ιταλίδας Laura Mair με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Εκτός έμεινε η Έλενα Χριστοφή, η οποία γνώρισε την ήττα από τη Γερμανίδα Marie Charlotte Vogt με 7-5, 6-3.

Στο διπλό, Σακελλαρίδη και Χριστοφή κέρδισαν τις Ιταλίδες Ginevra Parentini Vallega Montebruno και Maria Vittoria Viviani με 6-0, 6-3 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Αύριο θα ολοκληρωθεί η προημιτελική φάση της διοργάνωσης σε μονά και διπλά. Ο Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Amit Vales, No.8 στο ταμπλό, ο Σκοριας τον Ελβετό Adrian Bodmer, ενώ η Σακελλαρίδη θα παίξει με την Βουλγάρα Rositsa Dencheva.

Στα διπλά, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης θα αναμετρηθούν με τους Ιταλούς Andrea Militi Ribaldi και Samuele Pieri, ενώ οι Κυρατζής και Ξυλάς θα παίξουν με τους Lanik και Puskar.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots