Σε δυο ημιτελικούς στο Lyttos Beach o Ξυλάς

 
Σε δυο ημιτελικούς στο Lyttos Beach o Ξυλάς
tn team Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 - 15:51

Ο Γιάννης Ξυλάς συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του σε μονά και διπλά στο Lyttos Beach του Ηρακλείου και μπήκε στους ημιτελικούς και των δυο ταμπλό, στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων της ITF.

Για 2η φορά προκρίθηκε σε ημιτελικό διοργάνωσης του ITF Tour ο Γιάννης Ξυλάς, ο οποίος κέρδισε τον Ισραηλινό Amit Vales, Νο.8 στο ταμπλό και Νo.898 της παγκόσμιας κατάταξης, με 6-2, 7-5.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.1278 του κόσμου αλλά απέδειξε και πρόσφατα στο Davis Cup πως το επίπεδό του είναι πολύ υψηλό, έχει κερδίσει 3 παίκτες μέχρι στιγμής στο τουρνουά του Lyttos Beach, όλους από το Ισραήλ. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Ron Ellouck με 2-6, 6-3, 6-3 και στον 2ο γύρο τον Ben Weintraub με 6-1, 6-0.

Αύριο, θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε τελικό Futures διοργάνωσης, απέναντι στον Αυστραλό Jacob Bradshaw, Νο.4 στο ταμπλό και No.675 στον κόσμο.

Εκτός ημιτελικών έμεινε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που μετά από μεγάλη μάχη με τον Ελβετό Adrian Bodmer, υπέστη την ήττα με 3-6, 6-4, 6-3.

Στο διπλό ο Ξυλάς και ο Σέργης Κυρατζής από την Κύπρο απέκλεισαν τους Σλοβάκους Tomas Lanik και Samuel Puskar, Νο.3 στο ταμπλό, με 7-6 (3), 6-1. Στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσουν τους Χρήστο Αντωνόπουλο και Λευτέρη Νέο, που κέρδισαν τους Alexander Brown και Βασίλη Καπίρη με 6-0, 6-3.

Στα ημιτελικά προκρίθηκαν και οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης, Νο.1 στο ταμπλό, που απέκλεισαν τους Ιταλούς Andrea Militi Ribaldi και Samuele Pieri με 7-5, 7-5. Επόμενοι αντίπαλοι για τα αδέρφια Σακελλαρίδη θα είναι οι Αυστραλοί Bradshaw και Corban Crowther.

Στις γυναίκες, η Σαπφώ Σακελλαρίδη εγκατέλειψε τον αγώνα των προημιτελικών με τη Βουλγάρα Rositsa Dencheva όταν ήταν πίσω με 1-5 στο 1ο σετ, αλλά κατέβηκε αργότερα στο διπλό, όπου κατάφερε μαζί με την Έλενα Χριστοφή να πάρουν τη νίκη ενάντια στις Λιθουανές Klaudija Bubelyte και Iveta Dapkute με 6-3, 6-2 και να μπουν στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Νο.2 του ταμπλό, Lucie Nguyen Tan και Ksenia Zaytseva. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots