Ηράκλειο: Προκρίθηκαν στη 16άδα Παύλου και Τσιτσιπάς

 
Ηράκλειο: Προκρίθηκαν στη 16άδα Παύλου και Τσιτσιπάς
tn team Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 19:02

Η Δήμητρα Παύλου και ο Παύλος Τσιτσιπάς προκρίθηκαν στη φάση των "16" των Futures του NANA Tennis Club στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας.

Με το δεξί μπήκε η Δήμητρα Παύλου στο 35άρι τουρνουά (25.000 δολαρίων) των γυναικών του Ηρακλείου στο NANA Tennis Club, καθώς επιβλήθηκε της Ισραηλινής Alian Zack με 6-2, 6-2 σε 67 μόλις λεπτά.

Πολύ καλές προσπάθειες έκαναν και οι υπόλοιπες Ελληνίδες παίκτριες που αγωνίστηκαν σήμερα, αλλά δεν προκρίθηκαν στον 2ο γύρο, έχοντας βεβαίως και πολύ δυνατές αντίπαλες.

Η Μιχαέλα Λάκη υπέστη την ήττα από την Ρουμάνα Cristina Dinu, Νο.4 στο ταμπλό και No.266 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 7-5, 6-3. Η Έλενα Χριστοφή πάλεψε για 3 ώρες και 19 λεπτά, δεν απέφυγε όμως την ήττα 6-7 (12), 7-5, 6-0 από την Ρουμάνα Maria Sara Popa, Νο.8 στο ταμπλό και No.446 στον κόσμο.

Στο κυρίως ταμπλό με wild card αγωνίστηκε και η 16χρονη Ελένη Χατζηαβραάμ, η οποία αντιμετώπισε τη Σλοβένα Pia Lovric, Νο.516 στον κόσμο και πρωταθλήτρια στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, από την οποία ηττήθηκε με 6-1, 6-0.

Στο διπλό, η Χατζηαβραάμ και η Έμιλυ Πάντου αγωνίστηκαν σήμερα, αλλά ηττήθηκαν από την Τσέχα Emma Slavikova και τη Γερμανίδα Eva Marie Voracek με 6-0, 6-2.

Στο ανδρικό τουρνουά, που ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων της ITF, ο Παύλος Τσιτσιπάς επικράτησε του Νικόλα Χατζηαβραάμ με 6-3, 6-1 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του μονού.

Εκτός 16άδας έμεινε ο Χρήστος Αντωνόπουλος, που ηττήθηκε μετά από 2 ώρες και 39 λεπτά από τον Πολωνό Gabriel Matuszewski με 6-4, 2-6, 6-4. Ο Μάρκος Καλοβελώνης υπέστη την ήττα από τον Γάλλο Nicolas Jadoun με 6-3, 6-0, ενώ ο Γιάννης Κουντουράκης ηττήθηκε από τον Ελβετό Matteo Lavizzari με 7-6 (3), 6-2.

Στο διπλό, οι Δημήτρης Αζωίδης και Λευτέρης Νέος πήραν το μεγάλο ντέρμπι με τους Cannon Kingsley και Παύλο Τσιτσιπά με 3-6, 7-5, 10-8. Εκτός προημιτελικών οι Χατζηαβραάμ και Βλαντιμίρ Χόλμπαν, που ηττήθηκαν από τους Ελβετούς Adrian Bodmer και Johan Nikles με 6-3, 6-1.

Αύριο οι αγώνες στα γήπεδα του NANA Tennis Club θα συνεχιστούν, με τον 2ο γύρο στα μονά και τα προημιτελικά στα διπλά.

Η Δήμητρα Παύλου θα αντιμετωπίσει τη Βουλγάρα Denislava Glushkova στο μονό, ενώ στο διπλό, μαζί με την Έλενα Χριστοφή, θα παίξουν με τις Alexia Iulia Marginean και Elina Nepliy. Στο διπλό θα παίξει και η Μιχαέλα Λάκη, που μαζί με τη Βραζιλιάνα Luiza Fullana θα αντιμετωπίσει τις Ρουμάνες Simona Ogescu και Ioana Teodora Sava.

Για το ανδρικό τουρνουά, ο Δημήτρης Αζωίδης θα αντιμετωπίσει τον Lavizzari και ο Παύλος Τσιτσιπάς τον Nikles, Νο.5 στο ταμπλό, για τον 2ο γύρο του μονού. Στο διπλό, οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Μιχάλης Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσουν τους Βαγγέλη Κυπριώτη και Στέφανο Σχινά, ενώ οι Αζωίδης και Νέος θα παίξουν κόντρα στους Felix Balshaw και Rocco Piatti. Στα προημιτελικά του διπλού είναι και ο Καλοβελώνης, που μαζί με τον Maxim Zhukov θα αντιμετωπίσουν τους Pietro Orlando Fellin και Patrick Edward Toman.

Όλα τα αποτελέσματα των τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots