Μεγάλη πρόκριση στην 4άδα για Πέτρο Τσιτσιπά (vid)

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 - 21:58

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο Αζαξιό και πήρε μια μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF.

Για 1η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε έναν τόσο μεγάλο ημιτελικό στην καριέρα του ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε σήμερα τον Γάλλο Lisandru Rodriguez με 7-6 (1), 6-1 έπειτα από 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο κανείς από τους δυο παίκτες δεν μπόρεσε να φτάσει στο break, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας ήταν επιβλητικός στο tie-break και το κατέκτησε με 7-1.

Στο 2ο σετ ο 19χρονος Γάλλος προηγήθηκε με 1-0 και έκτοτε ο Πέτρος πήρε 6 games στη σειρά, για να φτάσει χωρίς κανένα πρόβλημα στην τελική επικράτηση.

Θυμίζουμε πως χθες ο Τσιτσιπάς απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό, τον Ιάπωνα Hiroki Moriya, Νο.265 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και άλλοτε Top 150, ενώ στον 1ο γύρο είχε κερδίσει και τον Γερμανό Hendrik Jebens, με 3-6, 6-0, 6-1.

Αύριο θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Γάλλο παίκτη, τον 20χρονο Loris Pourroy, που βρίσκεται στο Νο.1412 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά πραγματοποιεί μια μεγάλη εβδομάδα, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά την προσπάθειά του.

Ολόκληρος ο σημερινός αγώνας του Πέτρου Τσιτσιπά:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots