Τίτλος και στο Μπολτσάνο για τον Τσιτσιπά!

 
Τίτλος και στο Μπολτσάνο για τον Τσιτσιπά!
tn team Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 - 18:32

Τον 2ο τίτλο του σε τουρνουά 25.000 δολαρίων μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατέκτησε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Μπολτσάνο της Ιταλίας μαζί με τον Victor Vlad Cornea.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Ρουμάνος παρτενέρ του, που ήταν Νο.1 στο ταμπλό του Alperia Trophy αυτή την εβδομάδα, κέρδισαν δυο αγώνες σήμερα, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο διπλό της χωμάτινης διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων.

Πρώτα αγωνίστηκαν για τα ημιτελικά, όπου κέρδισαν τους Ιταλούς Emiliano Maggioli και Andrea Picchione με 6-3, 6-3. Λίγο αργότερα μπήκαν και στον τελικό, όπου κέρδισαν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τον Ιταλό Marco Bortolotti και τον Βραζιλιάνο Daniel Dutra da Silva, με 6-3, 6-4.

Κανένα σετ δεν έχασαν όλη την εβδομάδα Τσιτσιπάς και Cornea, που χθες κέρδισαν στα προημιτελικά τους Ιταλούς Davide Pozzi και Alexander Weis με 6-2, 6-2, ενώ για τον 1ο γύρο είχαν κερδίσει την Τετάρτη τους επίσης Ιταλούς Christian Fellin και Maximilian Figl, με 7-5, 6-2.

Για τον Πέτρο, αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας στα διπλά στο επαγγελματικό tour της ITF, 2ος σε 25άρι τουρνουά και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού πριν 2 εβδομάδες είχε κερδίσει και στο Kottingbrunn της Αυστρίας, μαζί με τον Martins Podzus.

Ο τίτλος αυτός είχε φέρει και τον 21χρονο Έλληνα τενίστα για πρώτη φορά στο Top 300 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ στα διπλά. Από αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο Νο.292 του κόσμου και αναμένεται να βελτιώσει κατά 2 ή 3 θέσεις το career high του ξανά, την ερχόμενη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots