Τίτλος για τον Καλοβελώνη στο 25άρι του Νουρ Σουλτάν

 
Τίτλος για τον Καλοβελώνη στο 25άρι του Νουρ Σουλτάν
tn team Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 - 21:28

Ακόμα ένα τίτλο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στα διπλά του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Νουρ Σουλτάν στο Καζακστάν.

Ο Καλοβελώνης είχε μια ακόμα εξαιρετική εβδομάδα στο Νουρ Σουλτάν, μαζί με τον Ουζμπέκο συμπαίκτη του, Sanjar Fayziev.

Ο 27χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.397 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, κέρδισε και τους 4 αγώνες που έδωσε αυτή την εβδομάδα στο διπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων Nur-Sultan ITF International Tournament που διεξάγεται σε indoor γήπεδο, μαζί με τον Fayziev, με τον οποίο έχει κερδίσει άλλους 3 τίτλους αυτή τη χρονιά και άλλους 4 συνολικά.

Στον 1ο γύρο οι δυο αθλητές συνέτριψαν με 6-0, 6-0 τους Καζάκους Nikita Sidorov και Oleg Syrovatskiy. Στα προημιτελικά κέρδισαν τον Ουζμπέκο Sergey Fomin και τον Καζάκο Dostanbek Tashbulatov με 4-6, 6-3, 10-2, ενώ στα ημιτελικά είχαν πολύ δύσκολο έργο, αλλά πήραν στο τέλος τη νίκη απέναντι στον Ρώσο Bogdan Bobrov και τον Ουκρανό Vladyslav Manafov, με 2-6, 6-2, 10-8.

Στον τελικό είχαν ακόμα μια μεγάλη μάχη και μετά από ανατροπή στα σετ, δυο γεμάτα σετ και ένα επίσης γεμάτο match tie-break, επικράτησαν του Λευκορώσου Aliaksandr Liaonenka και του Ρώσου Yan Sabanin, με 6-7 (7), 6-4, 10-7.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για τον Καλοβελώνη στη φετινή χρονιά, μετά από ένα ακόμα 25άρι στο Νουρ Σουλτάν από τον Ιούλιο και τα δυο 15άρια σε Τυφλίδα και Αττάλεια. Έχει κερδίσει όλους τους φετινούς του τίτλους με τον Fayziev.

Συνολικά έφτασε τους 19 τίτλους καριέρας σε διοργανώσεις της ITF στα διπλά, με τους 4 από αυτούς να ανήκουν στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots