Προημιτελικά στο Ηράκλειο Θάνος, Ματούλα και Χριστοφή

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 - 8:44

Μεγάλες προκρίσεις πήραν στο Lyttos Beach οι Αριστοτέλης Θάνος, Μάρθα Ματούλα και Ελένη Χριστοφή, που συνεχίζουν στα προημιτελικά του Futures των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου.

Μετά από μια δύσκολη μάχη στα τρια σετ, ο Αριστοτέλης Θάνος κέρδισε τον Ιταλό Alessandro Spadola με 7-5, 2-6, 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκεί ο Αριστοτέλης θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Kyle Seelig, Νο.4 στο ταμπλό, που κέρδισε τον Γερμανό Tim Heger με 4-6, 6-4, 7-5.

Στον 2ο γύρο του μονού ανδρών έπαιξε και ο Γιάννης Σταμούλος, που έπαιξε με τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.478 στον κόσμο, Markus Eriksson, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στις αρχές του 2ου σετ, ενώ ήταν πίσω με 0-6, 0-2, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Θάνος προκρίθηκε και στα ημιτελικά των διπλών, όπου μαζί με τον Σέργη Κυρατζή από την Κύπρο κέρδισαν τους Σουηδούς Jonathan Backman και Axel Bergdahl με 2-6, 6-3, 10-8. Στα ημιτελικά θα παίξουν με τον Markus Eriksson και τον Ελληνοαυστραλό Matthew Romios, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό.

Στο γυναικείο τουρνουά, δυο Ελληνίδες προκρίθηκαν στην τελική 8άδα. Η Μάρθα Ματούλα, που παίζει πολύ καλό τένις τις τελευταίες - αρκετές - εβδομάδες, απέκλεισε τη Σλοβένα Veronika Erjavec, No.2 στο ταμπλό και Νο.641 στον κόσμο, με 6-1, 6-2. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη Σλοβάκα Sofia Milatova, Νο.5 στο ταμπλό.

Η Ελένη Χριστοφή, που επίσης παίζει πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες που επέστρεψε στο tour, κέρδισε την Ανδριάννα Χριστοπούλου με 6-0, 6-2 και προκρίθηκε επίσης στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Anna Gabric, Νο.4 στο ταμπλό.

Στο διπλό, η Χριστοφή και η Ματούλα ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τη Σλοβάκα Laura Svatikova και τη Σέρβα Draginja Vukovic, Νο.4 στο ταμπλό, με 1-6, 7-6 (4), 11-9, μένοντας εκτός ημιτελικών. Στα προημιτελικά ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους και οι Ανδριάννα Χριστοπούλου και Δήμητρα Παύλου, που ηττήθηκαν από τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Σλοβένα Veronika Erjavec και τη Σέρβα Tamara Malesevic, με 6-3, 6-2.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά και το πρόγραμμα της Παρασκευής

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots