Έσωσαν m.p. και μπήκαν 8άδα Θάνος και Τσιτσιπάς

 
Έσωσαν m.p. και μπήκαν 8άδα Θάνος και Τσιτσιπάς
tn team Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 - 21:37

Ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έδωσαν μια μεγάλη μάχη στην πρώτη τους αναμέτρηση στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων του Porec στην Κροατία, αντιμετώπισαν match point, στο τέλος όμως πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση για την προημιτελική φάση.

Οι δυο Έλληνες παίκτες, που πήγαν στην Κροατία αμέσως μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας στο Davis Cup επί της Τζαμάικας για τα πλέι οφ του World Group II, επικράτησαν του Κροάτη Duje Kekez και του Ούγγρου Peter Nagy, με 7-5, 4-6, 13-11.

Στο 1ο σετ Θάνος και Τσιτσιπάς απώλεσαν ένα προβάδισμα με 5-2 και ισοφαρίστηκαν σε 5-5, αλλά έκαναν ένα κρίσιμο break στο 12ο game και πήραν το σετ με 7-5. Kekez και Nagy άνοιξαν το 2ο σετ με break και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα αυτό, για να φτάσουν μέχρι την κατάκτησή τους στο 10ο game με 6-4.

Στο match tie-break οι δυο Έλληνες παίκτες έμειναν πίσω με 0-4 και με 2-5, κατάφεραν όμως να ισορροπήσουν το tie-break όταν ισοφάρισαν σε 7-7. Αργότερα έσβησαν και ένα match point στο 9-10 και με 2 συνεχόμενους πόντους σε πολύ κρίσιμη στιγμή, πέρασαν μπροστά με 11-10. Και οι Kekez και Nagy έσβησαν ένα match point, αλλά οι Θάνος και Τσιτσιπάς δημιούργησαν 2η ευκαιρία και την αξιοποίησαν, για να πάρουν τη νίκη με 13-11.

Στα προημιτελικά του τουρνουά των 25.000 δολαρίων, που γίνεται σε χωμάτινες επιφάνειες, το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει τον Oriol Roca Batalla από την Ισπανία και τον Louis Wessels από την Γερμανία.

Αύριο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του και στο μονό ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Bozo Barun, από την Κροατία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots