Πρόκριση στα ημιτελικά για Τσιτσιπά και Θάνο

 
Πέτρος Τσιτσιπάς
Πέτρος Τσιτσιπάς
tn team Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 - 22:07

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου στο δυνατό τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Porec στην Κροατία έκαναν οι Αριστοτέλης Θάνος και Πέτρος Τσιτσιπάς, που πέρασαν στα ημιτελικά.

Οι δυο Έλληνες παίκτες, Νο.2 στο ταμπλό του Porec, επικράτησαν σήμερα του δυνατού διδύμου του Ισπανού Oriol Batalla Roca και του Γερμανού Louis Wessels, με 7-6 (5), 6-4, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε χθες, αλλά διακόπηκε από τη βροχή.

Στο 1ο σετ Θάνος και Τσιτσιπάς έχαναν με 2-4 και με 3-5, αλλά έκαναν το break back στο πιο κρίσιμο σημείο, για να ισοφαρίσουν σε 5-5. Το σετ αυτό πήγε σε tie-break και εκεί οι Έλληνες παίκτες ανέτρεψαν το 2-5, για να κερδίσουν 5 πόντους στη σειρά και να το κατακτήσουν με 7-5.

Στο 2ο σετ το ελληνικό δίδυμο έκανε το break στο 7ο game για το 4-3 και αργότερα δεν είχαν πρόβλημα να υπερασπιστούν το σερβίς τους έως το τέλος του παιχνιδιού, για να φτάσουν στο τελικό 6-4 έπειτα από 1 ώρα και 28 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 2η νίκη για τους Θάνο και Τσιτσιπά στο χωμάτινο τουρνουά της Κροατίας, που ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων. Την Τρίτη, είχαν σώσει match point και είχαν κερδίσει τον Κροάτη Duje Kekez και τον Ούγγρο Peter Nagy, με 7-5, 4-6, 13-11.

Αύριο, για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Davide Pozzi και Augusto Virgili.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots