Έχασε 6 m.p. o Σακελλαρίδης - πρόκριση στο διπλό

 
Έχασε 6 m.p. o Σακελλαρίδης - πρόκριση στο διπλό
tn team Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 - 20:44

Μετά από μια μεγάλη μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, ο Στέφανος Σακελλαρίδης έχασε 6 match points και τελικά ηττήθηκε από τον κορυφαίο του ταμπλό, Sebastian Gima, στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir. Πρόκριση στο διπλό, μαζί με τον αδερφό του, Δημήτρη.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του στο tour της ΑΤΡ τις προηγούμενες εβδομάδες με το United Cup, συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις στο Monastir της Τυνησίας, όπου επέστρεψε για τα Futures τουρνουά της ITF.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος ανέβηκε στο Νο.647 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την παρουσία του στο United Cup, όχι απλά κοίταξε στα μάτια το Νο.1 του ταμπλό του τουρνουά και Νο.499 στον κόσμο, Sebastian Gima, αλλά είχε και μέρη που κυριάρχησε κατά κράτος.

Σ' αυτά φυσικά ανήκει ολόκληρο το 1ο σετ, στο οποίο δεν έχασε ούτε ένα game και επιβλήθηκε με 6-0. Στο 2ο σετ ο Έλληνας παίκτης είχε την πρώτη του ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, καθώς προηγήθηκε με break στο 5-3 και σέρβιρε για τη νίκη στο 10ο game. Είχε 2 match points εκεί για το 6-4, δεν τα αξιοποίησε όμως και ισοφαρίστηκε με 5-5, με αποτέλεσμα αργότερα να χάσει και το σετ με 7-5.

Δεν πτοήθηκε απ' αυτή την εξέλιξη ο Στέφανος, αντίθετα είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε αρχικά με 3-0. Ο Ρουμάνος αθλητής επέστρεψε ξανά, για το 3-3, ενώ στο 10ο game είχε εκείνος την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο σερβίς του, καθώς έκανε νέο break και προηγήθηκε με 5-4.

Ο Σακελλαρίδης αυτή τη φορά κατάφερε να κάνει break back στο καθοριστικό σημείο για το 5-5, ενώ ο Gima έκανε νέο break για να προηγηθεί εκ νέου, στο 6-5. Για 2η φορά σέρβιρε για τη νίκη και για 2η φορά ήρθε το break back από τον Στέφανο, που έστειλε το αποφασιστικό σετ σε tie-break.

Εκεί η μεγάλη μάχη συνεχίστηκε, με τον Στέφανο να χάνει 4 ακόμα match points, στο 6-5, στο 7-6, στο 8-7 και στο 9-8! Ο Gima άντεξε και στα 4 -και 6 συνολικά- match points, για να δημιουργήσει το πρώτο του match point και να το αξιοποιήσει, κατακτώντας το tie-break με 11-9. Το παιχνίδι χρειάστηκε 3 ώρες και 7 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Ο Σακελλαρίδης, ο οποίος είχε κερδίσει στον 1ο γύρο τον Ισπανό Pablo Carretero μετά από μια ακόμα μάχη, με 4-6, 6-3, 7-6 (5), έχει ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir, όπου παίζει με τον μικρό του αδερφό, Δημήτρη.

Μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, κέρδισαν τον Ρώσο Vladislav Ivanov και τον Σέρβο Dusan Obradovic, με 7-6 (5), 1-6, 10-7. Οι αδερφοί Σακελλαρίδη, οι οποίοι είχαν κερδίσει και τους Ιταλούς Andrea Bolla και Federico Iannaccone με 7-6 (6), 7-6 (5) στον 1ο γύρο, μπήκαν στα ημιτελικά του hardcourt τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ισπανό David Perez Sanz και τον Γερμανό Kai Wehnelt.

Στο Monastir βρίσκεται και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που επίσης προκρίθηκε στα ημιτελικά του διπλού. Η Σαπφώ έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο της τοπικής διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων, καθώς κέρδισε την Αλγερινή Ines Ibbou με 6-2, 6-4, αλλά σήμερα ηττήθηκε από την Iryna Shymanovich, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.239 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-3, 7-5.

Στο διπλό η Σαπφώ παίζει με τη Ρουμάνα Oana Gavrila, με την οποία χθες κέρδισαν τις Γιαπωνέζες Miho Kuramochi και Himari Sato με 6-2, 6-4, ενώ σήμερα συνέτριψαν τις Βουλγάρες Denislava Glushkova και Gebriela Mihaylova με 6-2, 6-0, για να μπουν στα ημιτελικά. Αύριο θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, Ρωσίδες, Sofya Lansere και Maria Timofeeva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots