1ος ITF τίτλος για τον Σακελλαρίδη

 
Kris Van Wyk & Στέφανος Σακελλαρίδης
Kris Van Wyk & Στέφανος Σακελλαρίδης
tn team Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 - 15:01

Μόλις μια εβδομάδα μετά τη συμμετοχή του στον πρώτο τελικό σε ITF διοργάνωση, ο Στέφανος Σακελλαρίδης κατέκτησε και τον πρώτο του διεθνή επαγγελματικό τίτλο, στο διπλό του τουρνουά αυτής της εβδομάδας των 15.000 δολαρίων του Monastir.

Μια εβδομάδα πριν, ο Στέφανος Σακελλαρίδης ήταν φιναλίστ στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Monastir στα μονά, παίζοντας στον πρώτο του τελικό σε ITF διοργάνωση.

Αυτή την εβδομάδα ο 18χρονος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό, στα διπλά αυτή τη φορά, όπου κατέκτησε και τον πρώτο του τίτλο στο ITF Pro Circuit, μαζί με τον Νοτιαφρικανό συμπαίκτη του, Kris Van Wyk.

Ο Σακελλαρίδης και ο Van Wyk δεν χρειάστηκε να μπουν στο court σήμερα, καθώς οι αντίπαλοί τους, ο Ιταλός Fabrizio Andaloro και ο Ουρουγουανός Franco Roncadelli, αποσύρθηκαν πριν από τον τελικό, εξαιτίας τραυματισμού του πρώτου, στον σημερινό του ημιτελικό στα μονά.

Νωρίτερα στο τουρνουά Σακελλαρίδης και Van Wyk είχαν κερδίσει τον Τυνήσιο Youssef Labbene και τον Ιταλό Noah Perfetti με 6-3, 2-6, 10-6, πέρασαν με walkover το εμπόδιο του Αμερικανού Dali Blanch και του Ολλανδού Ryan Nijboer, ενώ στα ημιτελικά επιβλήθηκαν του Ουρουγουανού Ignacio Carou και του Ισπανού Jose Fco Vidal Azorin με 6-4, 6-2.

Για 2η φορά στην καριέρα του ήταν σε έναν τελικό ITF τουρνουά στα διπλά ο Σακελλαρίδης, μετά από το τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Πεσκάρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου έμεινε στη 2η θέση μαζί με τον Αργεντινό Juan Bautista Otegui. Αυτή τη φορά πήρε την 1η θέση και τον πρώτο του διεθνή επαγγελματικό τίτλο.

Ο Σακελλαρίδης βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF και στο Νο.612 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, που είναι και το career high του. Τη Δευτέρα θα κερδίσει 34 θέσεις ακόμα και θα ανεβεί στο Νο.578 της ΑΤΡ, βελτιώνοντας ξανά το προσωπικό του ρεκόρ και παιρνώντας για 1η φορά στο Νο.2 της χώρας μας, με Νο.1 φυσικά τον συνονόματο, Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots