Ήττες έπειτα από μάχες για Σακελλαρίδη και Ξυλά

 
Στέφανος Σακελλαρίδης
Στέφανος Σακελλαρίδης
tn team Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 19:18

Οι Στέφανος Σακελλαρίδης και Γιάννης Ξυλάς έδωσαν αμφότεροι μεγάλες μάχες στις σημερινές τους αναμετρήσεις για το τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Monastir, αλλά "λύγισαν" στα 3 σετ. Στο διπλό, προκρίθηκαν στα προημιτελικά οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Ξυλάς.

Τόσο ο Σακελλαρίδης, όσο και ο Ξυλάς, κατάφεραν να μπουν στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Monastir μέσα από τα προκριματικά, σήμερα όμως ολοκλήρωσαν στον 1ο γύρο τις προσπάθειές τους για το μονό.

Ο Σακελλαρίδης προηγήθηκε με σετ, ενώ ήταν μπροστά και με break στο 3ο σετ, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι και το πλήρωσε, γνωρίζοντας την ήττα από τον Αιγύπτιο Amr Elsayed, με 5-7, 6-4, 7-6 (4).

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας είχε προηγηθεί μέχρι και με 5-2, 30-15 στο 3ο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να το κλείσει ούτε σε αυτό, ούτε στα 2 επόμενα games. Προηγήθηκε επίσης και με 6-5, αλλά ο Elsayed σέρβιρε ψύχραιμα για το 6-6 και στο tie-break επικράτησε με 7-4, για να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 53 λεπτά αγώνα.

Νωρίτερα, ο Ξυλάς έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια απέναντι στο Νο.4 του ταμπλό και Νο.386 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, τον Τυνήσιο Moez Echargui, ηττήθηκε όμως κι αυτός στα 3 σετ, με 6-2, 2-6, 6-3.

Ο πολύ έμπειρος 30άρης Echargui, χρειάστηκε πάντως να δουλέψει σκληρά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Ξυλά, που όχι μόνο έστειλε το ματς σε 3ο σετ, αλλά ταλαιπώρησε τον Τυνήσιο μέχρι το 3-3. Ο τελευταίος έκανε τελικά το break που χρειαζόταν στο 8ο game και ολοκλήρωσε το ματς στο 9ο, έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.

Αργότερα, ο Ξυλάς προκρίθηκε και στα προημιτελικά του διπλού, όπου παίζει μαζί με τον Χρήστο Αντωνόπουλο. Οι δυο Έλληνες παίκτες κέρδισαν για τον 1ο γύρο τους Κινέζους Mingyuan Yang και Bingyu Yu με 6-3, 6-2.

Αύριο θα αντιμετωπίσουν τους Ιάπωνες Keisuke Saitoh και Naoki Tajima, που άφησαν έξω σήμερα τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Τυνήσιο Aziz Ouakaa και τον Ισπανό Oriol Roca Batalla.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots