Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ευρωπαϊκό τουρνουά "IRAKLIO O.A.A U14" (pics)

 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ευρωπαϊκό τουρνουά "IRAKLIO O.A.A U14" (pics)
tn team Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 - 20:38

 

Μια ακόμα σπουδαία διοργάνωση, τόσο για την χώρα μας, όσο και για την Κρήτη, διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α.. Ο λόγος για το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Τένις «IRAKLIO O.A.A. U14» που ξεκίνησε το Σάββατο 19/3 και ολοκληρώθηκε στις 26/3.

Η διοργάνωση θεσμός, πραγματοποιήθηκε για 9 η συνεχόμενη χρονιά και έδωσε την ευκαιρία, στους Έλληνες αθλητές-τριες να συμμετάσχουν σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τένις στην Ελλάδα.

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. για οκτώ ημέρες, φιλοξένησε 120 αθλητές- αθλήτριες από αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ άλλων (Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία, Ιρλανδία, Σερβία, Πολωνία, Σλοβενία, Σλοβακιά, Τσεχία, Ισραήλ).

Οι συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών ήταν επίσης πολλές και αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Εξάλλου σε όλους τους τελικούς είχαμε ελληνική εκπροσώπηση, κάτι που σημαίνει ότι το ελληνικό τένις μετά και τις επιτυχίες των Τσιτσιπά-Σάκκαρη τραβάει την ανηφόρα.

Παρά τις συνεχείς αλλαγές του προγράμματος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 26 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με τους τελικούς αγώνες μονών και διπλών το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Τένις «IRAKLIO» Ο.Α.Α. U14.

Ο 14χρονος Ανδρέας Μεσσής κέρδισε και τους δυο τίτλούς τόσο στα μονά, όσο και στα διπλά. Στον τελικό του μονού, ο Ανδρέας Μεσσής, Νο1 του ταμπλό και Νο18 στην Ευρώπη, επιβλήθηκε του Γάλλου Aaron Gabet με 7-5, 7-5 σ ένα πολύ δυνατό αγώνα.

Ο ίδιος με συμπαίκτη στα διπλά τον Άλκη Μιχαλακόπουλο κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, σ’ έναν επίσης πολύ ωραίο αγώνα και με τελικό σκορ υπέρ τους 1-6, 6-3 10-7, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Παναγιώτη- Γεράσιμο Γραμματικάκη με τον Ολλανδό Joris Clermont.

Όμως και στα μονά των κοριτσιών, είχαμε επίσης ελληνική εκπροσώπηση, με την Χανιώτισσα Μυρτώ Πρωιμάκη, η οποία μετά από μια μεγάλη μάχη, "λύγισε" από το Νο1 του ταμπλό, τη Γερμανίδα Lavinia Maria Nitzsche, με 7-6(5), 6-1.

Η Πρωιμάκη κατέκτησε και την πρώτη θέση στα διπλά με συμπαίκτρια την Ελένη Χατζηαβραάμ, οι οποίες επικράτησαν 6-1, 6-4 στον τελικό της Ισραηλινής Roni Baranes και της Ελβετής Luana Gisella Kappeler.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί του Υπουργείο Αθλητισμού και τον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη, την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τένις (Tennis Europe), την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την συνδιοργάνωση και τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη για την παρουσία του στους αγώνες και στις απονομές που πραγματοποιήθηκαν.

Τον επιδιαιτητή των αγώνων κ. Γιάννη Βουράκη για την άψογη διαιτησία, τον Διευθυντή του τουρνουά και υπεύθυνο covid κ. Μανόλη Δολιανίτη, τους προπονητές του Ομίλου, την εθελοντική ομάδα για την συνεχή συνδρομή της καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά, αλλά και όλους όσους συντέλεσαν στην άψογη διεξαγωγή του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots