Μια νίκη για το "three-peat" ο Θάνος

 
Αριστοτέλης Θάνος
Αριστοτέλης Θάνος © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 18:56

Σε έναν επαναληπτικό του περσινού τελικού, οι Αριστοτέλης Θάνος και Γιάννης Ξυλάς θα αναμετρηθούν στον τελικό των ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με τον Θάνο να διεκδικεί τον 3ο διαδοχικό τίτλο του. Στις γυναίκες στον τελικό θα παίξουν η Δήμητρα Παύλου και η Ελένη Μτσεντλίτζε. Ολοκληρώθηκαν τα ταμπλό των διπλών.

Ο Αριστοτέλης Θάνος χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να κάνει το "three-peat" και να αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας για 3η διαδοχική χρονιά, καθώς κέρδισε σήμερα τον Μιχάλη Σακελλαρίδη έπειτα από δυο κλειστά σετ με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.

Αύριο, στη μια το μεσημέρι, θα αντιμετωπίσει στον Ο.Α. Αθηνών τον Γιάννη Ξυλά, τον οποίο είχε κερδίσει στον περσινό τελικό με 2-1 σετ. Ο Ξυλάς κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Γιάννη Παπουνίδη με 6-2, 6-1 και προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του θεσμού.

Στον τελικό των γυναικών θα αναμετρηθούν η Δήμητρα Παύλου και η Ελένη Μτσεντλίτζε. Η Παύλου, περσινή φιναλίστ στο Πανελλήνιο, επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Αθηνά Πήττα σε ένα γεμάτο ματς με 2-6, 6-3, 6-2.

Η Μτσεντλίτζε, η οποία θα επιστρέψει στον τελικό μετά από 2 χρόνια, επικράτησε μετά από δυο κλειστά σετ της Ελένης Κοροκοζίδη με 6-4, 6-4. Ο τελικός των γυναικών θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί την Κυριακή.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν τα ομαδικά ταμπλό, με τους Δημήτρη Παλιούρα και Θανάση Σπυρόπουλο να αναδεικνύονται πρωταθλητές στο διπλό των ανδρών, κερδίζοντας στον τελικό τους Πάρη Πεντούση και Γιάννη Παπουνίδη με 7-5, 7-6 (5).

Στο διπλό των γυναικών, η Άρτεμις Ασλανισβίλι και η Ελένη Λαζαρίδου επικράτησαν της Μαριάνθης Χριστοφορίδου και της Μαρίζας Τσιρώνη με 6-2, 6-2.

Τέλος, στο μικτό διπλό, τον τίτλο κατέκτησαν η Αθηνά Πήττα και ο Δημήτρης Πιτσίνης, που κέρδισαν "στα σημεία" τον τελικό, απέναντι στη Δήμητρα Παύλου και τον Ανδρέα Λοϊζά, με 7-5, 3-6, 10-8.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και το αυριανό πρόγραμμα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots