Με τρεις συναρπαστικούς αγώνες έγινε η πρεμιέρα του 5ου Andros Tennis Open (pics)

 
Με τρεις συναρπαστικούς αγώνες έγινε η πρεμιέρα του 5ου Andros Tennis Open (pics)
tennisnews team Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 - 6:18

Τρεις αγώνες διεξήχθησαν στην σημερινή πρεμιέρα του 5ου Andros Tennis Open 2022 στις εγκαταστάσεις του Bibiana Sports Club στο καταπράσινο χωριό της Άνδρου τις Στενιές.

Οι δύο αγώνες ήταν στην κατηγορία ανδρών και ο τρίτος στην κατηγορία παίδων. Αν κρίνουμε δε από την εξέλιξη και την ποιότητα του τένις που παίχτηκε, η συνέχεια αναμένεται  συναρπαστική. Άλλωστε οι συμμετοχές σε σχέση με άλλες χρονιές είναι περισσότερες και όσο το τουρνουά προβάλλεται και εξελίσσεται θα ανεβαίνει το επίπεδο των παικτών που θα συμμετέχουν και από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Έτσι άλλωστε το έχει ονειρευτεί ο εμπνευστής και χρηματοδότης εφοπλιστής Γιαννούλης Καμπάνης.

Ο αγώνας που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά κρίθηκε στο τάι μπρέικ στην κατηγορία ανδρών. Ο Αμερικανός Brafmas Benjamin νίκησε με ανατροπή τον Ιωάννη Τατάκη με 2-1 σετ ( 4-6, 6-3, 10-5).

Σύμφωνα με την προκήρυξη το τάι μπρέικ κρίνεται στους 10 πόντους και εφόσον η διαφορά μεταξύ του παικτών είναι τουλάχιστον δύο πόντοι.

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ανδρών o Ιταλός Damiano Canali Femfert πέρασε ένα εύκολο απόγευμα με αντίπαλο τον Γιάννη Σωτηρίου με τελικό σκορ 2-0 σετ (4-2, 4-2).

Ο αγώνας όμως που κυριολεκτικά έσπασε καρδιές και κρίθηκε στην παράταση του τάι μπρέικ ήταν αυτός μεταξύ του Ίωνα Καμπάνη και του Δημήτρη Δημητρίου. Ο περυσινός νικητής στους παίδες Ίωνας Καμπάνης πήρε το πρώτο σετ με 4-2 όμως ο Δημήτρης Δημητρίου “απάντησε” στο δεύτερο σετ με το ίδιο σκορ και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρεικ. Το τελικό 11-9 με νικητή τον Ίωνα Καμπάνη φανερώνει την μάχη που έγινε μέχρι το τέλος και για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Το πρόγραμμα της Τρίτης 9ης Αυγούστου 2022:

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουκίσσας

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots