5o Andros Tennis Open 2022: Φινάλε με λαμπρή δεξίωση και απονομές (vid)

 
5o Andros Tennis Open 2022: Φινάλε με λαμπρή δεξίωση και απονομές (vid)
tennisnews team Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 - 1:01

Με μία λαμπρή δεξίωση που διεξήχθη στην πολυτελή οικία  του κ. Γιαννούλη Καμπάνη στις Στενιές Άνδρου, ολοκληρώθηκε το 5o Andros Tennis Open 2022.

Λίγο μετά το τέλος των αναμετρήσεων, το απόγευμα του Σαββάτου, με μεγάλους νικητές τον Ίων Καμπάνη και Κωνσταντίνο Σφέτσα, νικητές στις κατηγορίες ανδρών, το ενδιαφέρον στράφηκε στη δεξίωση που επακολούθησε με τους επίσημους προσκεκλημένους αλλά και απλούς φίλους του τένις, να δίνουν το παρών, σε μία φαντασμαγορική βραδιά, που υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η τελετή λήξης του 5oυ Andros Tennis Open 2022 ξεκίνησε με την ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δωρόθεου Β’, ενώ στη συνέχεια μίλησαν κατά σειρά ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Στενιωτών Άνδρου κα Φραγκούλα Χαζάπη, ενώ στο τέλος των ομιλιών πήρε το λόγο ο εμπνευστής και χρηματοδότης καπετάν Γιαννούλης Καμπάνης.

Η ομιλία του κ. Καμπάνη:

Και εφέτος 20η Αυγούστου 2022 συγκεντρωθήκαμε – αγαπημένοι συμπατριώτες και φίλοι μου – εδώ, στην Πέρα Πάντα του Λεωνίδα Καμπάνη, για να τιμήσουμε και βραβεύσουμε τους νικητές αλλά και τους αθλητές που συμμετείχαν στο 5ο Άνδρος Τένις Open 2022, κυρίως για να επαναλάβουμε ότι ο αθλητισμός κρατά τα παιδιά μας μακριά από κάθε είδους παράδοξες ενασχολήσεις, που καταλήγουν στην ασυνέπεια και στην ηθική και σωματική κατάπτωση.

Όσο για τους μεγάλους, δίδοντας το παράδειγμα στους νέους, αφήνουμε σοβαρή παρακαταθήκη και διδάγματα.

Να δώσομε λοιπόν προφορική επιβράβευση, αλλά και να απονείμουμε και κύπελλα και αναμνηστικά μετάλλια σε όλες τις βαθμίδες επιτυχίας, ακόμα και σε αυτούς, που δεν πρώτευσαν, των οποίων η προσπάθειά τους και μόνον, να φθάσουν στο μετάλλιο και στο κύπελλο, αρκεί για να επιβεβαιωθεί η αίσθηση της ευγενούς άμιλλας, που αποτελεί το βασικό κίνητρο για την επιτυχία.

Επανειλημμένως μου διαμηνύετε ότι αυτή η επιμονή μου στο να βοηθώ τους νέους σ’ αυτούς τους ορίζοντες, έχει αναγνωρισθεί από μέρους σας, και σας ευχαριστώ για αυτήν την αναγνώριση.

Είναι η παρακαταθήκη που θα αφήσω στα παιδιά μου και εγγόνια μου, που θα τους οδηγήσει στην συνέχεια της ζωής των.

Να αγαπούν και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους και ειδικά τους Ανδριώτες, διασχίζοντας υγιείς ορίζοντες, όπως ο Πατέρας και Παππούς των.

Προσπαθώ – πέραν της δημιουργίας αυτού του έργου που βρισκόμεθα τώρα, να επεκτείνω τη δραστηριότητα μου σε σε λοιπά κοινωφελή έργα, με τελευταίο την υπογραφή σύμβασης με το Πολεμικό Ναυτικό δια την πραγματοποίηση εργασιών ανακαίνισης, αναβάθμισης και διαμόρφωσης του Φάρου Γαυρίου, δαπάνης μου, δηλαδή για την ολοκλήρωση ενός έργου – ορόσημου για όλους τους επισκέπτες του νησιού μας (Ανδριώτες και μη) που σκορπά παντού στην υφήλιο την Ελληνική συνύπαρξη της περίσσιας αρχοντιάς με τον πολιτισμό.

Ενός έργου που θα παραμένει στην ιδιοκτησία του περήφανου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, για να σκορπά διάχυτα το Ανδριώτικο Φως και να δίνει στίγματα στα παραπλέοντα πλοία μας, για το οποίο η Πατρίδα μας τίμησε την ταπεινότητα μου ονομάζοντας το επισήμως ως ΚΑΜΠΑΝΕΙΟ ΦΩΣ.

Σας καλώ όλους σας λοιπόν, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στον χώρο του Φάρου Γαυρίου, όπου θα γίνει ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ της ενάρξεως των εργασιών της ανακαίνισής του, να το γιορτάσουμε μαζί.

Ειλικρινά, το θεωρώ ως το πιο σπουδαίο έργο που θα μπορούσα να προσφέρω στο Νησί μας, και θεωρώ ιδιαίτερη τιμή μου που το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί από ΑΝΔΡΙΩΤΗ και δη ΣΤΕΝΙΩΤΗ (και όχι από Γαυριώτη ή από Χωραίτη), ως μία επιπλέον απόδειξη εποικοδομητικής ευγενούς άμιλλας, υπενθυμίζοντας ότι και ο ένδοξος Χωραίτικος Πλάτανος, αναγεννήθηκε από Στενιώτη.

Και άλλα κοινωφελή έργα σχεδιάζονται ή είναι σε εξέλιξη υπό την οικονομική υποστήριξη της οικογένειας μου, σε σύμπραξη με τον νυν Δήμαρχο μας, τα οποία δημοσιοποιούνται εν καιρώ!

Στο σημείο αυτό Θα εκφράσω μία παράκληση και θα εξωτερικεύσω και μία στεναχώρια μου:

Σας παρακαλώ να αποβάλουμε συλλήβδην όσους προσπαθούν να διασπείρουν τη διχόνοια στους κατοίκους και στις Αρχές του Νησιού μας, να εκριζώσουμε τους δολοπλόκους, τους συνωμότες, τους αυλοκόλακές, τους συκοφάντες και τους διαφθορείς, και να διατηρήσουμε τον κοινωνικό μας στο αλώβητο και διαυγή. Δεν θα προσωποποιήσω – επί του παρόντος τουλάχιστον – τους κακούς του τόπου μας, για να μην πάρουν ούτε χιλιοστό αναστήματος από την λεκτική αναφορά τους.

Προσέξτε όμως, διότι ενώ χρειάζονται χίλιοι καλοί άνθρωποι για να τρέψουν έναν κακό σε καλό άνθρωπο, δυστυχώς, και μόνο ένας σκάρτος μπορεί να μολύνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας!

Η στεναχώρια μου αφορά το ότι δεν εισακούστηκε από τους τοπικούς άρχοντες η ευχή μου για ομόνοια, συνεργασία, γόνιμο διάλογο και συμπόρευση, με απώτερο στόχο την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του! Μετά λύπης μου διαπιστώνω κοινωνική πόλωση, άναρχο παραταξιακό ανταγωνισμό, έλλειψη συνεννόησης και κατανόησης που εντείνεται όσο πλησιάζει το χρονικό σημείο των δημοτικών εκλογών. Ο κόσμος του νησιού μας δεν αναμένει αλληλοκατηγορίες, έριδες και διαξιφισμούς, αλλά ανάδειξη των πρώτων μεταξύ ίσων!

Καλώ όλους – με πρώτον εμένα – σε κοινωνία επιχειρημάτων και καλής διάθεσης, αγαστής συνεργασίας και μαχητικότητας για να ενωθούμε, και όχι για να χωρίζουμε, και παραμένω παρατηρητής των δράσεων σας!

Επί των προσωπικών θεμάτων, δεν σας κρύβω ότι τον περασμένο χειμώνα επέρασα ένα σοβαρό συμβάν υγείας, όπου μία διόγκωση λεμφαδένος μας έκανε να τρομοκρατηθούμε (αλλά η αμεσότατη παρέμβαση των ιατρών Αμερικής και Ελλάδος – και φυσικά η θεική παρέμβαση – με έφερε σύντομα στα φυσιολογικά μου επίπεδα, και ακόμα καλύτερα).

Ελέχθησαν πικρόχολα σχόλια, επί του θέματος αυτού, από διάφορους γνωστούς – αγνώστους, όμως εγώ τους εύχομαι αυτοί, να έχουν υγεία.

Πιστεύω πως το σύμπαν με θέλει για πολλά ακόμα χρόνια σε υγεία, για να προσφέρω.

Η Φαίδρα και ο Ίων είναι το μεγάλο μου στήριγμα. Χρειάζομαι χρόνους για να τους διαμορφώσω όπως τους αξίζει και να τους παραδώσω στην κοινωνία χρήσιμους, εφάμιλλους των προγόνων τους! Έχομε ανταλλάξει όρκους τιμής μεταξύ μας για το ανωτέρω !

Επίσης, δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας Δωρόθεου, του οποίου αναμένουμε την ευλογία, στο πρόσωπο του οποίου βλέπω τον μελλοντικό – όταν ο θεός κρίνει – Αρχιποιμένα της Ελλαδικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Τελειώνοντας, θεωρώ χρέος μου τη βραδιά αυτή να την χαρίσω στα δύο μου αδέλφια Μιχάλη και Μιλτιάδη που με τη θέλησή τους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του παρόντος έργου, που αυτή την στιγμή απολαμβάνουμε.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΜΙΧΑΛΗ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Γιαννούλη Καμπάνη ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών, αλλά και όλων των διαγωνιζόμενων, ενώ η συνέχεια της βραδιάς μέχρι και την ολοκλήρωσή της περιείχε άφθονο φαγητό και ποτό, με την ευχή όλων του χρόνου τέτοια εποχή να υπάρχει υγεία και να διεξαχθεί το 6o Andros Tennis Open.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης, όπως αυτό καταγράφηκε από την κάμερα του cyclades24.gr:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots