Πρόκριση για τους Έλληνες στα διπλά στο Ηράκλειο

 
Άρτεμις Ασλανισβίλι
Άρτεμις Ασλανισβίλι © tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 - 15:17

Στα προημιτελικά των διπλών της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Nana Tennis Club στη Χερσόνησο του Ηρακλείου προκρίθηκαν οι Άρτεμις Ασλανισβίλι, Στυλιανή Ρουσσοπούλου, Δήμητρα Παύλου, Μιχάλης Σακελλαρίδης, Στέφανος Σχινάς, Χρήστος Αντωνόπουλος και Αλέξανδρος Σκορίλας.

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου επικράτησαν της Ρουμάνας Rianna Ioana και της Ινδής Aaddi Gupta με 6-4, 7-5, για να προκριθούν στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Nana Tennis Club, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου.

Την πρόκριση στα διπλά πήρε και η Δήμητρα Παύλου, που μαζί με τη Luca Udvardy από την Ουγγαρία συνέτριψαν την Agustina Chlpac από την Αργεντινή και την Fabienne Gettwart από τη Γερμανία, με 6-2, 6-0.

Στο διπλό των ανδρών, οι Μιχάλης Σακελλαρίδης και Στέφανος Σχινάς κέρδισαν τον Δημήτρη Σακελλαρίδη και τον Στέφανο Σακελλαρίδη έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με 6-4, 3-6, 10-7.

Ο Χρήστος Αντωνόπουλος και ο Αλέξανδρος Σκορίλας μπήκαν επίσης στα προημιτελικά, επικρατώντας των Τσέχων Ales Hrdina και Simon Myslivec με 6-2, 6-1.

Στα μονά αγωνίστηκαν η Ασλανισβίλι και η Έλενα Κοροκοζίδη, που δεν μπόρεσαν να μπουν στη φάση των "16". Η Ασλανισβίλι ηττήθηκε από την Ιταλίδα Giorgia Pinto, No.2 στο ταμπλό και Νο.767 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-4. Η Κοροκοζίδη, η οποία είχε δυο πολύ καλές εβδομάδες στο Nana Golden Beach Hotel, με παρουσία σε έναν τελικό και έναν προημιτελικό, σήμερα ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Anna Schaefer με 6-1, 6-2.

Στους άνδρες, ο Αντωνόπουλος έπαιξε για τον 3ο γύρο των προκριματικών, όμως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Αυστραλό Matthew Dellavedova με 5-7, 6-3, 10-7. Ο Έλληνας παίκτης είχε κερδίσει τις προηγούμενες μέρες τον Κύπριο Στυλιανό Χριστοδούλου με 5-7, 6-4, 10-6 και τον Ισραηλινό Eitan Dray με 6-4, 6-1.

Στα προκριματικά είχε παίξει και ο Σχινάς, που έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, ενώ στον 1ο γύρο των προκριματικών ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Μάνος Γαλανάκης, Δημήτρης Σακελλαρίδης, Τάσος Ταϊγανίδης και Στυλιανός Κόκκαλης.

Στις γυναίκες συμμετείχαν στο προκριματικό ταμπλό η Αιμιλία Πάντου και η Στυλιανή Δημητριάδη, που αμφότερες ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 1ο γύρο.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών, με αρκετές αναμετρήσεις με ελληνικό ενδιαφέρον. Στις γυναίκες, η Ρουσσοπούλου θα αντιμετωπίσει τη Luca Udvardy, ενώ η Παύλου θα παίξει με την Ιταλίδα Vallega Montebruno Parentini. Στους άνδρες, ο Μιχάλης Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Michael Zhu, ο Αλέξανδρος Σκορίλας τον Γερμανό Kai Lemstra και ο Στέφανος Σακελλαρίδης τον Κινέζο Tao Mu, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.549 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots