Ηράκλειο: Στον 2ο γύρο Σκορίλας, Σακελλαρίδη και Λάκη

 
Αλέξανδρος Σκορίλας
Αλέξανδρος Σκορίλας
tn team Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 - 19:09

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στα 3 σετ επί του Ιταλού Simone Roncalli και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Ηράκλειο. Στον 2ο γύρο του γυναικείου τουρνουά προκρίθηκαν οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Μιχαέλα Λάκη.

O Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε μια μάχη 2,5 ωρών με τον Ιταλό Simone Roncalli, Νο.7 στο ταμπλό, με 7-6 (2), 4-6, 6-1, για να προκριθεί στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF, που διεξάγεται στα γήπεδα του Lyttos Beach.

Πολύ καλά τα πήγε και ο Γιάννης Κουντουράκης, που επίσης έδωσε ένα δύσκολο παιχνίδι για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό του μονού ανδρών, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ρουμάνο Sebastian Gima, Νο.5 στο ταμπλό, με 3-6, 6-1, 6-3.

Στο τουρνουά των γυναικών, η κορυφαία του ταμπλό, Σαπφώ Σακελλαρίδη, κέρδισε σχετικά εύκολα τη Σλοβάκα Stella Kovacicova με 6-2, 6-1. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Μιχαέλα Λάκη, που βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό και συνέτριψε τη Βουλγάρα Beatris Spasova με 6-0, 6-1, για να μπει και εκείνη στις "16" καλύτερες.

Για τον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών αγωνίστηκε η Μαριάνθη Χριστοφορίδου, η οποία ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Ισπανίδα Carmen Lopez Martinez, με 6-3, 6-4.

Στο κυρίως ταμπλό μπήκε η μόλις 14χρονη Tahlia Kokkinis που είναι Ελληνοαυστραλή και πέτυχε την 3η νίκη της σήμερα για το προκριματικό ταμπλό, εις βάρος της Γερμανίδας Lorena Schaedel, με 6-1, 6-2.

Στα διπλά, η πρωταθλήτρια της προηγούμενης εβδομάδας, Έλενα Κοροκοζίδη, μαζί με τη Λετονή Margarita Ignatjeva, κέρδισαν τις Σλοβάκες Chiara Kamenska και Nina Simonova, με 6-1, 6-0.

Στα προημιτελικά του διπλού προκρίθηκε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που μαζί με την Ρουμάνα Simona Ogescu, με την οποία είναι στο Νο.1 του ταμπλό, επιβλήθηκαν της Ιταλίδας Francesca Dell'Edera και της Σουηδέζας Julia Keranovic, με 6-2, 6-1.

Η Μαριάνθη Χριστοφορίδου και η Ρουμάνα Elena Ruxandra Bertea, έχασαν στις λεπτομέρειες από τις Νο.4 του ταμπλό, την Αργεντινή Agustina Chlpac και τη Βουλγάρα Beatris Spasova, με 6-3, 4-6, 10-8. Η Ελένη Χριστοφή και η Σουηδέζα Maja Radenkovic ηττήθηκαν από τις Νο.2 του ταμπλό, τη Ρουμάνα Ilinca Dalina Amariei και την Κροάτισσα Lucija Ciric Bagaric, με 6-2, 7-6 (4).

Στο διπλό των ανδρών, οι Μιχάλης Σακελλαρίδης και Στέφανος Σχινάς ηττήθηκαν από τον Λουξεμβούργιο Raphael Calzi και τον Γερμανό Marion Vankan με 6-1, 6-4, ενώ οι Χρήστος Αντωνόπουλος και Αλέξανδρος Σκορίλας γνώρισαν την ήττα από τους Ολλανδούς Dax Donders και Sidane Pontjodikromo, με 6-3, 2-6, 10-6.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών σε άνδρες και γυναίκες στα γήπεδα του Lyttos Beach, με το ελληνικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα χωμάτινα court, όπου φιλοξενείται το γυναικείο τουρνουά.

Η Ελένη Μτσεντλίτζε θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Krystyna Pochtovyk, η Δήμητρα Παύλου θα αντιμετωπίσει την Anastasia Grechkina, η Ελένη Χριστοφή θα παίξει με την Ιταλίδα Martina Spigarelli, Νο.8 στο ταμπλό, ενώ η Έλενα Κοροκοζίδη θα παίξει με την Ιταλίδα Federica Arcidiacono, Νο.5 στο ταμπλό. Η Ελληνοαυστραλή Tahlia Kokkinis θα παίξει με την Ισπανίδα Carmen Lopez Martinez, που είναι επίσης qualifier.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots