Εκτός 4άδας Ματούλα και Σκορίλας

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 18:20

Η Μάρθα Ματούλα και ο Αλέξανδρος Σκορίλας έκαναν αμφότεροι καλές προσπάθειες στις σημερινές τους αναμετρήσεις στο Lyttos Beach, αλλά έχασαν μετά από μάχες την πρόκριση για την ημιτελική φάση.

Στα προημιτελικά ολοκλήρωσαν τις πορείες τους στο δυνατό τουρνουά των 25.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στα γήπεδα του Lyttos Beach, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Μάρθα Ματούλα "λύγισε" απέναντι στη Ρουμάνα Miriam Bianca Bulgaru, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.285 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-1, 7-5, έπειτα από 96 λεπτά αγώνα.

Στο 2ο σετ η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά και απέκλεισε τη Μιχαέλα Λάκη και την Lea Boskovic, που βρίσκεται στο Νο.252 του κόσμου, είχε προηγηθεί με 4-1 και με 5-4, δεν μπόρεσε όμως να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ και να διεκδικήσει εκεί την πρόκριση.

Στο ανδρικό ταμπλό, ο Σκορίλας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον πολύ έμπειρο Filip Peliwo, Νο.2 στο ταμπλό και No.390 στον κόσμο - άλλοτε και Νο.161 - αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 5-7, 6-1, 6-3.

Ο Σκορίλας έμεινε πίσω με break από νωρίς στο 1ο σετ, ενώ ήταν πίσω μέχρι και με 3-5. Κατάφερε να κερδίσει 4 games στη σειρά και να πάρει το 1ο σετ, αποκτώντας προβάδισμα στον προημιτελικό. Ο 28χρονος Πολωνός άλλαξε τα δεδομένα κερδίζοντας τα 9 από τα 10 επόμενα games, για να πάρει το 2ο σετ με 6-1 και να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο. Ο Σκορίλας κράτησε τη διαφορά στο ένα break για το υπόλοιπο του 3ου σετ, δεν μπόρεσε όμως να βρει τις λύσεις στο σερβίς του Peliwo και να επιστρέψει στο ματς.

Στα διπλά, η Ματούλα και η Ελένη Χριστοφή κέρδισαν τις Σλοβάκες Noemi Babikova και Chantal Skamlova με 6-2, 6-3 και μπήκαν στα ημιτελικά, όπου ηττήθηκαν αργότερα από τις Ρουμάνες Oana Gavrila και Ekaterina Makarova, Νο.1 στο ταμπλό, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με 1-6, 6-3, 10-2.

Οι Σκορίλας και Χρήστος Αντωνόπουλος είχαν επίσης ένα γεμάτο ματς με τους Ιταλούς Stefano D' Agostino και Pietro Pampanin για την προημιτελική φάση, αλλά ηττήθηκαν με 7-6 (3), 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots