Πήρε φόρα ο Στέφανος!

 
Πήρε φόρα ο Στέφανος!
Πήρε φόρα ο Στέφανος!
tennisnews team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 - 12:50

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε φόρα και δείχνει ασταμάτητος στο Klosters της Ελβετίας! Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας έχασε μόνο 4 games από τον Geoffrey Blancaneaux, πρωταθλητή στο φετινό Roland Garros στα juniors, και προκρίθηκε με επιβλητικό τρόπο στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Juniors!

Ούτε από τον πρόσφατο πρωταθλητή του Roland Garros κινδύνεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Klosters στην Ελβετία.

Ο ταλαντούχος Έλληνας τενίστας, Νο. 1 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, επιβλήθηκε του 18χρονου Γάλλου (Νο. 3 στο ταμπλό), με 6-3, 6-1 και πήρε μια άνετη πρόκριση για τον τελικό της σπουδαίας διοργάνωσης της ITF.

Ο Στέφανος δεν έχει χάσει κανένα σετ ακόμα στη διοργάνωση της Grade B1 κατηγορίας της ITF και έχει μπει με τον πλέον πειστικό τρόπο στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Γερμανό Marvin Moeller, Νο. 8 στο ταμπλό και Νο. 22 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, είτε τον Γάλλο Corentin Moutet, No. 41 στην κατάταξη. Σε κάθε περίπτωση θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει ακόμα έναν πολύ σπουδαίο τίτλο στο χώμα φέτος.

Ο Στέφανος έχει φανταστικά αποτελέσματα φέτος στα χωμάτινα τουρνουά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας του στα juniors, το Trofeo Bonfiglio (Grade A) στο Μιλάνο, τον Μάιο.

Έχει 35 νίκες σε 38 αναμετρήσεις συνολικά φέτος στις κόκκινες επιφάνειες, έχοντας κατακτήσει 3 Futures τίτλους των 10.000 δολαρίων, το Trofeo Bonfiglio και μια πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros Junior. Πριν ταξιδέψει στο Klosters, είχε φτάσει στον τελικό του Austria F2 Futures, στο Kramsach της Αυστρίας.

Μετά από το Trofeo Bonfiglio και φυσικά το Wimbledon που κατέκτησε στα διπλά των αγοριών μαζί με τον Kenneth Raisma νωρίτερα αυτό το μήνα, το European Junior Championships είναι ο αμέσως επόμενος σημαντικότερος τίτλος που θα διεκδικήσει ο Στέφανος σε επίπεδο juniors, στον αυριανό τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots