Δεύτεροι στο Πανευρωπαϊκό Τσιτσιπάς και Ζερδίλας

 
Δεύτεροι στο Πανευρωπαϊκό Τσιτσιπάς και Ζερδίλας
Δεύτεροι στο Πανευρωπαϊκό Τσιτσιπάς και Ζερδίλας
tennisnews team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016 - 17:24

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αϊτόρ Ζερδίλας κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στα διπλά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 της Tennis Europe, που φιλοξενήθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας. Οι δύο Έλληνες τενίστες έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου έδωσαν μια πολύ μεγάλη μάχη με τους Βρετανούς, Jake Hersey και Aidan McHugh, πριν ηττηθούν στις λεπτομέρειες.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αϊτόρ Ζερδίλας είχαν ένα γεμάτο Σάββατο στη Μόσχα, για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 της Tennis Europe. Πέτυχαν μια πολύ δύσκολη απέναντι στους Πολωνούς Tomasz Dudek και Daniel Michalski, No. 6 στο ταμπλό, με 4-6, 6-3, 10-8, για να πάρουν μια σπουδαία πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Εκεί αντιμετώπισαν τους Βρετανούς Jake Hersey και Aidan McHugh, Νο. 11 στο ταμπλό, σε ένα επίσης πολύ κλειστό και ισορροπημένο παιχνίδι, στο οποίο όμως οι δύο Έλληνες τενίστες γνώρισαν την ήττα, με 7-6 (1), 7-5. Οι Τσιτσιπάς και Ζερδίλας κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στο European Junior Championships 16 & Under, σε μια ούτως ή άλλως πολύ μεγάλη διάκριση.

Χρειάστηκε να πετύχουν 4 νίκες συνολικά στο τουρνουά της Μόσχας για να προκριθούν μέχρι τον τελικό οι δύο Έλληνες τενίστες. Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκαν με bye, αντιμετώπισαν τους Σκοπιανούς Mihail Kuseski και Obrad Markovski, No. 9 στο ταμπλό, τους οποίους κέρδισαν με 4-2, 4-0.

Στον 3ο γύρο είχαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, επικρατώντας των Κροατών Duje Ajdukovic και Admir Kalender, No. 8 στο ταμπλό, με 5-4 (3), 2-4, 5-4. Στα προημιτελικά κέρδισαν τους Ισραηλινούς Nevo Gabriely και Roi Ginat με 4-2, 4-2, ενώ στον σημερινό ημιτελικό απέκλεισαν τους Πολωνούς Dudek και Michalski με 4-6, 6-3, 10-8.

Θυμίζουμε πως και οι δύο Έλληνες αθλητές είχαν ολοκληρώσει στον 1ο γύρο τις προσπάθειές τους για το μονό των αγοριών, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Juniors U16. Ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Δανό Sebastian Grundtvig με 6-3, 6-1, ενώ ο Ζερδίλας από τον Λετονό Daniils Batmanovs, με 6-2, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots