Πρωταθλήτρια στο διπλό στο Πόρτο Αλέγκρε η Λάκη! (pics)

 
Φοίβος Μιχαλόπουλος & Μιχαέλα Λάκη
Φοίβος Μιχαλόπουλος & Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: Instagram (@tennis_icon_fm)
tennisnews team Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 - 22:15

H Μιχαέλα Λάκη κατέκτησε στην ηλικία των 15 ετών τον πρώτο της J1 τίτλο (1ης κατηγορίας) στο ITF Tour, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό του Brasil Juniors Cup στο Πόρτο Αλέγκρε, μαζί με την Lola Radivojevic.

Στον σημερινό τελικό, η Λάκη και η Radivojevic κέρδισαν τις Αμερικανίδες Elizabeth Coleman και Madison Sieg, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4. Οι δυο Αμερικανίδες βρίσκονται αμφότερες πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη της ITF των κοριτσιών U18, η πρώτη στο Νο.26 και η δεύτερη στο Νο.17.

Η άψογη εβδομάδα που πραγματοποίησε η 15χρονη Μιχαέλα και η Σέρβα συμπαίκτριά της, άνοιξε με μια νίκη επί της Ουγγαρέζας Natalia Szabanin και της Σλοβάκας Radka Zelnickova, Νο.2 στο ταμπλό, με 7-5, 6-3. Στη συνέχεια κέρδισαν την Ελβετίδα Chelsea Fontenel και την Αμερικανίδα Clervie Ngounoue με 3-6, 6-4, 10-5, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν και τις Ρωσίδες Kira Pavlova και Diana Shnaider, Νο.4 στο ταμπλό, με 7-5, 6-3. Απέκλεισαν δηλαδή χωρίς να απωλέσουν σετ, τα ζευγάρια που ήταν στο Νο.1, στο Νο.2 και στο Νο.4 του ταμπλό!

Αυτός ήταν ο 9ος τίτλος για τη Μιχαέλα στο Juniors Tour της ITF, σε μονά ή διπλά. Το Brasil Juniors Cup είναι επίσης με διαφορά το μεγαλύτερο τουρνουά στο οποίο κερδίζει τίτλο, αφού μέχρι τώρα δεν είχε κερδίσει σε J1 ή J2 κατηγορία τίτλο.

Στα διπλά ήταν ο 4ος τίτλος της, μετά τα J5 τουρνουά στη Ρόδο και στη Μυτιλήνη το 2018 (με συμπαίκτρια την Αθηνά Πήττα) και το J3 τουρνουά στο Lousada της Πορτογαλίας το 2020 (με την Nadezda Khalturina). Έχει κερδίσει ακόμα 5 τίτλους στα μονά, στα J5 της Ρόδου και της Μυτιλήνης το 2018, στο J3 της Λευκωσίας και στο J4 των Ιωαννίνων το 2019 και πιο πρόσφατα, στο J3 του Μανακόρ στη Μαγιόρκα το 2021 και συγκεκριμένα πριν από 2 εβδομάδες.

Φωτογραφίες από τη σημερινή απονομή (Instagram / @tennis_icon_fm):

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots