Ελληνικές επιτυχίες στα Σκόπια

 
Νικολέτα Παρετζόγλου
Νικολέτα Παρετζόγλου
tennisnews team Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 - 12:44

Ακόμα ένα διεθνές τουρνουά στα Σκόπια συνοδεύτηκε με πολλές ελληνικές επιτυχίες. H Νικολέτα Παρετζόγλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό και ήταν φιναλίστ στο μονό, η Αθηνά Γρηγοριάδου ήταν ημιφιναλίστ του μονού, ενώ μέχρι τα ημιτελικά του διπλού έφτασαν οι Ελένη Χατζηαβραάμ, Αλεξάνδρα Μάγια, Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη και Ευτυχία Σαλτίδου.

Η Νικολέτα Παρετζόγλου είχε μια εξαιρετική εβδομάδα στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας και στο Tennispark Open U16, κερδίζοντας τον 3ο τίτλο της καριέρας της σε επίπεδο Tennis Europe, 2ο φετινό μετά το τουρνουά U16 στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας.

Μαζί με την Τσέχα Ellen Katzerova, η Νικολέτα πέρασε με bye στα προημιτελικά, εκεί ξεπέρασε με walkover το εμπόδιο της Αλίκης Χανόγλου και της Σοφίας Καλύβα, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε τις Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη και Ευτυχία Σαλτίδου, με 6-4, 6-4. Στον τελικό οι δυο παίκτριες, Νο.1 στο ταμπλό, κέρδισαν και το 2ο ζευγάρι του ταμπλό, την Ουγγαρέζα Greta Fenyves και τη Γερμανίδα Daria Remetean, με 6-2, 6-3.

Εκτός από τις Μπαρμπαγιάννη και Σαλτίδου, που απέκλεισαν το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό Nina Marinkovikj και Forta Morina (7-5, 7-5), στα ημιτελικά του διπλού έφτασαν και οι Ελένη Χατζηαβραάμ και Αλεξάνδρα Μάγια, που απέκλεισαν τις Sofia Sergieva και Veronika Zhelezova στον 1ο γύρο με 6-4, 6-1, καθώς και τις Katja Ivanovska και Ivana Milkova στα προημιτελικά, με 6-2, 6-1.

Στα μονά των κοριτσιών η Νικολέτα Παρετζόγλου έφτασε μέχρι τον τελικό. Κέρδισε κατά σειρά τις Srna Kochishki (6-0, 6-0), Katja Ivanovska (6-1, 6-1), Annathea Sara (6-2, 4-6, 6-3) και Anastasia Huijsegoms (6-3, 6-4) για να βρεθεί ως τον τελικό, όπου κέρδισε το 1ο σετ, αλλά τελικά "λύγισε" από την Greta Fenyves, με 6-7 (3), 6-1, 6-2.

Στα ημιτελικά έφτασε η Αθηνά Γρηγοριάδου, η οποία κέρδισε τις Teona Andova (6-1, 6-4), Ivana Milkova (6-3, 7-5) και Ellen Katzerova (6-0, 6-3), ηττήθηκε όμως και αυτή από τη Fenyves, με 7-6 (0), 6-0.

Πολύ καλές παρουσίες είχαν και οι Ελένη Χατζηαβραάμ, Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη και Σοφία Μαρία Παπαχρήστου, που έφτασαν μέχρι τη φάση των "16", ενώ στον 2ο γύρο έφτασαν οι Θεοδώρα Κούσιου, Ευτυχία Σαλτίδου, Αλίκη Χανόγλου, Αλεξάνδρα Μάγια και Σοφία Καλύβα.

Στα αγόρια, ο Νικόλας Χατζηαβραάμ και ο Ορέστης Κεφαλάς έφτασαν μέχρι τους "16" καλύτερους. Ο Νικόλας πήρε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τον Filip Atansovski ε 6-2, 6-0, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον κορυφαίο του ταμπλό, Bruno Kokot, με 6-0, 6-3. Ο Ορέστης απέκλεισε τους Aleksa Velinovic και Luka Jankuloski, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από το Νο.11 του ταμπλό, Henri Haupt, με 6-2, 6-3.

Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Γιάννης Αλεξανδρής, Άγγελος Αυγέρης, Τάσος Τραμαντζάς και Θανάσης Στεφανόπουλος, ενώ στον 1ο γύρο αγωνίστηκαν οι Γιώργος Σαλτίδης, Δημήτρης Καπρινιώτης, Δημήτρης Χατζηνάσιος, Σπύρος Παπαγεωργίου και Ορέστης Σίκαλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots