Σε δυο ημιτελικούς στην Πτολεμαΐδα ο Μιχαλακόπουλος

 
Σε δυο ημιτελικούς στην Πτολεμαΐδα ο Μιχαλακόπουλος
tn team Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - 10:19

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος προκρίθηκε σε δυο ημιτελικούς στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στην Πτολεμαΐδα, στα μονά και στα διπλά μαζί με τον Αλέξανδρο Νούλα. Στα διπλά των κοριτσιών, στα ημιτελικά προκρίθηκαν η Κατερίνα Ουσταμπασίδου και η Ευθυμία Πετσούλα.

Ξεκίνησε χθες η νοκ-άουτ φάση του Ptolemaida Juniors, του τουρνουά της 2ης κατηγορίας U12 της Tennis Europe που φιλοξενείται στον Ο.Α. Πτολεμαΐδας, με τον Άλκη Μιχαλακόπουλο να παίρνει τη νίκη με 6-3, 7-5 επί του Ρώσου Nikita Berdin και να μπαίνει στα ημιτελικά. Σήμερα θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα Ρώσο, τον Egor Navrazidi, για μια θέση στον τελικό.

Δεν είχαν την ίδια τύχη τρεις ακόμα Έλληνες, που μπήκαν στους προημιτελικούς. Ο Θανάσης Ζαβουργιανός ηττήθηκε από τον Γάλλο Jaylon Gabet με 2-6, 6-4, 10-4, παρά το πολύ καλό του ξεκίνημα. Ο Ιάσονας Ροβάς γνώρισε την ήττα από τον Ρώσο Sergey Pankov με 6-3, 6-4, ενώ ο Γιώργος Σινάνης από τον Navrazidi, με 6-0, 6-0.

Στα κορίτσια, τρεις αθλήτριες από την Ελλάδα κατάφεραν να μπουν στα νοκ άουτ. Η Βενετία Λέκα ηττήθηκε μετά από πολύ κλειστό παιχνίδι από τη Ρουμάνα Sonia Erika Butuc Cerchez με 7-5, 6-4. Μεγάλη μάχη έδωσε και η Ευθυμία Πετσούλα, που προηγήθηκε με σετ αλλά τελικά ηττήθηκε από τη Γαλλίδα Yelena Lebeau με 5-7, 6-1, 10-4, ενώ η Κατερίνα Ουσταμπασίδου γνώρισε την ήττα από τη Ρουμάνα Karina Maria Capuzu με 6-0, 6-2.

Στα διπλά, η Ουσταμπασίδου και η Πετσούλα κέρδισαν τις Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου και Ευαγγελία Στόικου με 6-3, 6-3 για να μπουν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Γαλλίδες Yelena Lebeau και Lison Tapin.

Οι τελευταίες, απέκλεισαν τις Στυλιανή Νούτσου και Χρυσούλα Παρασκευοπούλου με 1-6, 6-3, 10-4. Η Φωτεινή Νεφέλη Φασουλά και η Βασιλική Μιχαλοπούλου ηττήθηκαν από τις Ophelia Korpanec Davies και Alix Rios με 6-2, 6-4, ενώ στα προημιτελικά είχαν περάσει και οι Ελένη Δάψη και Βενετία Λέκα, που απέσυραν όμως τη συμμετοχή τους κι έτσι μπήκαν στα ημιτελικά με walkover οι Butuc Cerchez και Capuzu.

Στο διπλό των αγοριών, ο Άλκης Μιχαλακόπουλος και ο Αλέξανδρος Νούλας κέρδισαν τους Ilko Malinov και Nikita Smirnov με 7-5, 6-0 για να μπουν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Miroslav Morozov και Egor Navrazidi. Οι δυο Ρώσοι, έβγαλαν εκτός ημιτελικών τους Μαρίνο Καρνιάτη και Ιωάννη Κωνσταντίνο Τσιούμα, με 6-3, 4-6, 10-7.

Στα προημιτελικά βρέθηκαν ακόμα δυο ελληνικά ζευγάρια. Ο Αλέξανδρος Αυγέρης και ο Αλέξανδρος Παπανίκος ηττήθηκαν από τους Ρώσους Nikita Berdin και Sergey Pankov με 6-3, 6-1, ενώ οι Χριστόφορος Καρούσος και Κωνσταντίνος Κράτσας ηττήθηκαν από τους Γάλλους Andrea Baudel και Jaylon Gabet με 6-0, 6-2.

Ptolemaida Juniors - όλα τα αποτελέσματα:

Μονό αγοριών 12
Προκριματικά Ολοκληρώθηκαν
Φάση ομίλων - Group A 1η θέση: Θανάσης Ζαβουργιανός
Φάση ομίλων - Group B 1η θέση: Γιώργος Σινάνης
Φάση ομίλων - Group C 1η θέση: Nikita Berdin
Φάση ομίλων - Group D 1η θέση: Ιάσονας Ροβάς
Φάση ομίλων - Group E 1η θέση: Sergey Pankov
Φάση ομίλων - Group F 1η θέση: Άλκης Μιχαλακόπουλος
Φάση ομίλων - Group G 1η θέση: Egor Navrazidi
Φάση ομίλων - Group H 1η θέση: Jaylon Gabet
Play-off (νοκ άουτ)  
Μονό κοριτσιών 12
Προκριματικά Ολοκληρώθηκαν
Φάση ομίλων - Group A 1η θέση: Sonia Erika Butuc Cerchez
Φάση ομίλων - Group B 1η θέση: Karina Maria Capuzu
Φάση ομίλων - Group C 1η θέση: Alix Rios
Φάση ομίλων - Group D 1η θέση: Yelena Lebeau
Φάση ομίλων - Group E 1η θέση: Ευθυμία Πετσούλα
Φάση ομίλων - Group F 1η θέση: Ophelia Korpanec Davies
Φάση ομίλων - Group G 1η θέση: Κατερίνα Ουσταμπασίδου
Φάση ομίλων - Group H 1η θέση: Βενετία Λέκα
Play-off (νοκ άουτ)  
Διπλά
Αγόρια 12  
Κορίτσια 12  

 
Το πρόγραμμα της Πέμπτης (17/06)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots