To σήκωσε η Άρτεμις στο Καβάνταρτσι

 
To σήκωσε η Άρτεμις στο Καβάνταρτσι
tn team Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 - 15:12

Μια φανταστική εβδομάδα είχε η Άρτεμις Ασλανισβίλι, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Crna Reka Open U16 της Tennis Europe, χάνοντας μόλις 8 games σε 5 αναμετρήσεις!

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι της Collective Tennis School, ήταν εμφατικά η καλύτερη παίκτρια αυτή την εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά του Καβάνταρτσι της Βόρειας Μακεδονίας, κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια της χωρίς να χάσει περισσότερα από 2 games σε κάποιο σετ!

Στον 2ο γύρο, όπου μπήκε με bye, επιβλήθηκε της Zara Zafirovska με 6-1, 6-1. Στη συνέχεια απέκλεισε την Ελένη Χατζηαβραάμ με 6-2, 6-0, ενώ στα προημιτελικά έβγαλε εκτός τη Νο.6 του ταμπλό, Maria Teodorescu, με 6-2, 6-1. Στα ημιτελικά κέρδισε την Έλενα Παλιούρα με 6-0, 6-0 και στον σημερινό τελικό επιβλήθηκε της Stela Dzimovic, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0.

Η γεννημένη το 2006, Άρτεμις, είναι στο Νο.3 της εθνικής κατάταξης της ΕΦΟΑ στα 16άρια και στο Νο.269 της συνολικής κατάταξης των κοριτσιών της Tennis Europe.

Ήταν ο 3ος τίτλος για την Ασλανισβίλι σε διοργανώσεις της Tennis Europe, μετά τα δυο επίσης τουρνουά που είχε κερδίσει στα 16άρια, στα Κουφάλια και στην Αριδαία, το 2019.

Σήμερα, που ήταν η τελευταία μέρα του τουρνουά, αγωνίστηκαν για τον τελικό των αγοριών και οι Άγγελος Αυγέρης και Στέφανος Πουρναρόπουλος, που διεκδίκησαν τον τίτλο με πολύ καλές προοπτικές, έχασαν όμως στις λεπτομέρειες από τους κορυφαίους του ταμπλό, Ognjen Milic και Jovan Tomovic, με 5-7, 6-4, 10-7.

Πάρα πολλές ελληνικές συμμετοχές είχαμε αυτή την εβδομάδα στο Καβάνταρτσι, με την Έλενα Παλιούρα να έχει επίσης ένα πολύ καλό τουρνουά, φτάνοντας ως τα ημιτελικά του μονού κοριτσιών, αλλά και την Αθηνά Γρηγοριάδου, που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Στον 3ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Αλεξάνδρα Μάγια, Ελένη Χατζηαβραάμ, Ευγενία Σίσκου Στρατηλάτη, Χρυσή Σμυρίδου και Ανδρομάχη Μπαρμπαγιάννη, ενώ στο κυρίως ταμπλό έπαιξαν ακόμα οι Σοφία Μαρία Παπαχρήστου, Φωτεινή Καφέ, Σοφία Καλύβα, Αλίκη Χανόγλου, Θεοδώρα Κούσιου, Ναταλία Μπάτσιου, Τατιάνα Έλενα Γητοπούλου και Ευτυχία Σαλτίδου.

Στα αγόρια, εκτός από τη μεγάλη πορεία των διπλών για τους Πουρναρόπουλο και Αυγέρη, στα προημιτελικά του μονού έφτασε ο Απόστολος Γραμματικούλης. Στον 3ο γύρο ολοκλήρωσαν τις πορείες τους οι Ορέστης Κεφαλάς και Στέργιος Αχιλλέας Παπαδόπουλος, ενώ στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμα οι Σπύρος Παπαγεωργίου, Γιάννης Αλεξανδρής, Άγγελος Τσαρκνιάς, Νικόλας Χατζηαβραάμ, Θανάσης Στεφανόπουλος, Γιώργος Σαλτίδης και Δημήτρης Χατζηνάσιος.

Crna Reka Open 2021 (Tennis Europe U16 - Cat 3) - Τελικά αποτελέσματα:
Μονό κοριτσιών Άρτεμις Ασλανισβίλι (Ελλάδα)
Μονό αγοριών Carl Labitzke (Γερμανία)
Διπλό κοριτσιών  
Διπλό αγοριών Ognjen Milic (Σερβία)
Jovan Tomovic (Μαυροβούνιο)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots