Πρωταθλητές Χατζηαβραάμ και Κουτσογιάννης στα Σκόπια (pics)

 
Γιάννης Κουτσογιάννης & Νικόλας Χατζηαβράαμ
Γιάννης Κουτσογιάννης & Νικόλας Χατζηαβράαμ
tn team Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 - 18:01

Ο Νικόλας Χατζηαβραάμ και ο Γιάννης Κουτσογιάννης αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διεθνές τουρνουά Neotel Open 2021 U16 της Tennis Europe. Φιναλίστ στο διπλό η Θεοδώρα Λιάπη, 8άδα στο μονό ο Κουτσογιάννης.

Νέες πολύ καλές παρουσίες πραγματοποίησαν αρκετοί Έλληνες και Ελληνίδες, που συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe Neotel Open, που φιλοξενήθηκε στην πόλη των Σκοπίων και στα χωμάτινα γήπεδα του TC Jug-Skopje.

Πρωταθλητές στο διπλό αγοριών της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, αναδείχθηκαν οι Νικόλας Χατζηαβραάμ και Γιάννης Κουτσογιάννης, που κέρδισαν σήμερα τους Σέρβους Νο.1 στο ταμπλό, Aleksandar Daskalovic και Nikola Jovic, με 2-6, 6-4, 10-6.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe και για τους δυο Έλληνες αθλητές. Ο Γιάννης Κουτσογιάννης, αθλητής του Ο.Α. Μαγνησίας με προπονητή τον Ζαχαρία Κατσιγιαννάκη, είχε εξαιρετική παρουσία και στα μονά, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Κέρδισε τον Σέρβο Uros Zivkovic με 6-3, 6-2 και τον Κοσοβάρο Drinor Shamolli, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1. Στα προημιτελικά ηττήθηκε από τον Βρετανό Maxwell Castle, No.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3.

Ο Νικόλας Χατζηαβραάμ, αθλητής του Α.Ο.Α. Πρωταθλητών Καβάλας, πήρε bye για τον 2ο γύρο του μονού, αλλά εκεί γνώρισε την ήττα από τον Βραζιλιάνο Luka Bojicic Ono, με 6-3, 6-3.

Μαζί στο διπλό Χατζηαβραάμ και Κουτσογιάννης πέτυχαν 4 νίκες. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Bojicic Ono και Mikail Silvestrov με 7-6 (6), 7-5. Στα προημιτελικά απέκλεισαν το Νο.3 δίδυμο του ταμπλό, τον Τούρκο Mars Argun και τον Ούγγρο Koppany Solyom Fenyves με 7-6 (3), 6-2, ενώ στα ημιτελικά έβγαλαν εκτός και το Νο.2 του ταμπλό, τον Βρετανό Castle και τον Πολωνό Tedeusz Michalowski, με 6-1, 4-6, 10-7. Επομένως, απέκλεισαν το Νο.1, το Νο.2 και το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό.

Στο διπλό των κοριτσιών, η Θεοδώρα Λιάπη και η Ρωσίδα Daria Domova έφτασαν μέχρι τον τελικό. Πρώτα κέρδισαν την Ελισάβετ Αρζουμανίδη και τη Mia Milisavljevic με 6-2, 6-3. Στη συνέχεια απέκλεισαν την Ana Stojanovska και τη Μελίνα Ζουμπουλάκη με 6-2, 7-5, ενώ ξεπέρασαν και το εμπόδιο των Laura Maser και Lina Starke στα ημιτελικά, με 6-4, 7-5. Στον τελικό διεκδίκησαν σήμερα τον τίτλο σε ένα κλειστό παιχνίδι, αλλά "λύγισαν" από τις Νο.2 του ταμπλό Σέρβες, Petra Konjikusic και Sasa Sakura Stula, με 7-6 (4), 6-4.

Στο μονό η Θεοδώρα Λιάπη πέρασε στον 2ο γύρο, κερδίζοντας την Teona Andova με 6-2, 6-1, στη συνέχεια όμως έπαιξε με τη συμπαίκτριά της Domova, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό, και παρά την καλή της προσπάθεια ηττήθηκε με 6-1, 7-5.

Στη 16άδα μπήκαν ακόμα οι Ελισάβετ Αρζουμανίδη, Δήμητρα Παππά και Μελίνα Ζουμπουλάκη. Η Αρζουμανίδη κέρδισε την Kseniia Shnipper με 6-4, 6-3 και ηττήθηκε στον 2ο γύρο από τη Γερμανίδα Laura Maser, No.8 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0. Η Παππά απέκλεισε τη Νο.3 παίκτρια του ταμπλό από το Μαυροβούνιο, Petra Mirkovic, με 4-6, 7-6 (3), 6-2, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τη Σκοπιανή Zara Zafirovska με 1-6, 6-4, 7-5. Η Ζουμπουλάκη ξεπέρασε το εμπόδιο της Βρετανίδας Lea Andjela Sandulovic με 6-2, 6-4, αλλά στη φάση των "16" γνώρισε την ήττα από τη Σέρβα Aleksandra Stevanovic, No.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1.   

Στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών αγωνίστηκαν ακόμα οι Δήμητρα Γεωργακοπούλου, Χρυσή Σμυρίδου και Ελένη Χατζηαβραάμ. Η μόλις 13χρονη Χατζηαβραάμ έκανε πολύ καλή προσπάθεια απέναντι στη Νο.7 του ταμπλό Ivana Milkova, αλλά ηττήθηκε με 6-4, 6-4. Η Γεωργακοπούλου ηττήθηκε από την Petra Konjikusic, No.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1, ενώ η Σμυρίδου γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Daria Litvinova με 6-0, 6-0.

Στο ταμπλό των αγοριών, εκτός από τους Κουτσογιάννη και Χατζηαβραάμ, είχαμε και τις συμμετοχές των Ορέστη Κεφαλά και Δημήτρη Μελίσσογλου. Ο Κεφαλάς κέρδισε τον Martin Vladevski με 5-7, 7-5, 6-1, όμως στη συνέχεια αντιμετώπισε το Νο.1 του ταμπλό Nikola Jovic και γνώρισε την ήττα με 6-0, 6-1. Ο Μελίσσογλου πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε από το Νο.15 του ταμπλό, Aleksandar Zikic, με 6-0, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots