Φιναλίστ η Νούτσου και η Παρασκευοπούλου στη Λεμεσό

 
Η Στελίνα Νούτσου
Η Στελίνα Νούτσου
tn team Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 - 13:51

Η Στελίνα Νούτσου και η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου πήραν τη 2η θέση στο διπλό του διεθνούς τουρνουά της Tennis Europe που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Λεμεσό στα 12άρια.

Η Στελίνα Νούτσου και η Χρυσούλα Παρασκευοπούλου έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά, πετυχαίνοντας 3 νίκες στα γήπεδα του Famagusta Tennis Club στη Λεμεσό.

Στον 1ο γύρο απέκλεισαν τις Μαρία Ανδρέου Πορτσελάν και Ζωή Κεφαλά με 6-0, 6-1, ενώ στα προημιτελικά έβγαλαν εκτός τη Δανή Sofia Oestergaard και την Κύπρια Μέριλιν Σεραφίδου, με 6-3, 6-0.

Στα ημιτελικά έχασαν το 1ο σετ με 6-0, αλλά επανήλθαν δυναμικά για μια μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας των Ρωσίδων Margarita Aktuganova και Nina Pozdniak με 0-6, 6-1, 10-6. Στον τελικό το πάλεψαν απέναντι στη δυνατή ομάδα της Λευκορωσίδας Alexandra Bayuschenko και της Ρωσίδας Elizaveta Zelenova, αλλά ηττήθηκαν με 6-4, 6-1 και πήραν τη 2η θέση στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe U12.

Η Στελίνα έκανε πολύ καλή πορεία και στο μονό, όπου πήρε την 1η θέση στον όμιλό της, κερδίζοντας την Κύπρια Θέλμα Χρυσαφή με 6-0, 6-1, την Oestergaard με 6-1, 6-0 και τη Ρωσίδα Alexandra Volobueva με 6-2, 6-0, για να προκριθεί στα πλέι-οφ και την καλύτερη 8άδα του τουρνουά.

Στα προημιτελικά κέρδισε και τη Nina Pozdniak από τη Ρωσία με 3-6, 7-5, 10-3 σε έναν πολύ ωραίο αγώνα για να μπει στα ημιτελικά, όπου τη σταμάτησε μια άλλη Ρωσίδα, η Elizaveta Zelenova, που την κέρδισε με 6-1, 6-1.

Στο τουρνουά των κοριτσιών συμμετείχαν ακόμα οι Χρυσούλα Παρασκευοπούλου και η Ζωή Κεφαλά. Η Χρυσούλα πέτυχε μια νίκη στη φάση των ομίλων, εις βάρος της Ρουμάνας Andreea Stefania Isar, με 6-2, 6-1, ηττήθηκε όμως στους άλλους δυο αγώνες της από τη Ρωσίδα Margarita Aktuganova (1-6, 1-6) και την Ουκρανή Valeriia Khorosh (2-6, 2-6), μένοντας έτσι εκτός πλέι-οφ.

Πολύ καλή προσπάθεια και από τη Ζωή, που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες ενός πολύ κλειστού παιχνιδιού με τη Ρωσίδα Valeriia Kaminskaia με 7-6 (3), 0-6, 6-10, πάλεψε και απέναντι στην Κύπρια Θέα Γρηγορίου πριν ηττηθεί με 5-7, 0-6, ενώ έπαιξε και με την καλύτερη παίκτρια του τουρνουά, τη Λευκορωσίδα Alexandra Bayuschenko που κατέκτησε εν τέλει τον τίτλο, από την οποία ηττήθηκε με 1-6, 0-6.

Στα αγόρια είχαμε τη συμμετοχή του Φίλιππου Σπανού για τα ελληνικά χρώματα. Ο Φίλιππος έδωσε έναν αγώνα στα προκριματικά, γνωρίζοντας την ήττα από τον Σλοβένο Nal Zorko με 3-6, 2-6, ενώ έπαιξε και στο διπλό, μαζί με τον Κύπριο Χαράλαμπο Χαραλάμπους, όπου ηττήθηκε από δυο άλλους αθλητές από την Κύπρο, τους Χάρη Γαβριηλίδη και Ανδρέα Λέων Φωτιάδη, με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots