Τίτλος για τη Λυδία Παναγιωτίδου στη Γαλλία

 
Λυδία Παναγιωτίδου
Λυδία Παναγιωτίδου
tn team Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 - 16:24

Η Λυδία Παναγιωτίδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό της δυνατής διεθνούς διοργάνωσης στα 12άρια της Tennis Europe, που φιλοξενήθηκε στο Boulogne-Billancourt της Γαλλίας.

Η Λυδία Παναγιωτίδου έπαιξε στο διπλό μαζί με την Alexia Marie Brabete από τη Ρουμανία, κατακτώντας τον τίτλο στο 33rd Open des 10-12 Boulogne Billancourt στη Γαλλία, τουρνουά που ανήκει στην 1η κατηγορία στα 12άρια της Tennis Europe.

Οι δυο παίκτριες πήραν bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισαν τις Γαλλίδες Adele Lenglet και Lina Mislimi με 6-1, 6-2. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τη Βελγίδα Farah Janssen και τη Γερμανίδα Lina Freya Simonsen με 6-2, 6-2, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν δυο ακόμα Γαλλίδες, τις Margot Bouchelaghem και Lison Tapin, με 6-4, 6-2.

Στον μεγάλο τελικό, η 11χρονη Ελληνίδα και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της, επικράτησαν της Λετονής Keisija Berzina και της Σλοβάκας Sofia Rachel Kocisova, με 6-4, 6-0.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διεθνή τουρνουά της Tennis Europe για τη Λυδία, που ήταν φιναλίστ στα διπλά σε δυο διοργανώσεις της TE που έγιναν στη χώρα μας το 2021, στο 12άρι της Καλύμνου και στο 14άρι των Σερρών.

Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε καλή παρουσία και στο μονό της δυνατής γαλλικής διοργάνωσης, καθώς κέρδισε τις Γαλλίδες Marie Deprez (6-0, 6-0) και Mila Bastianelli (4-6, 6-0, 6-0), για να προκριθεί στη φάση των "16", όπου τη σταμάτησε η Λετονή Berzina (4-6, 0-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots