Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Μεσσής και Πρωιμάκη οι νικητές στα 14άρια

 
Μυρτώ Πρωιμάκη
Μυρτώ Πρωιμάκη
tn team Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 - 8:51

Ο Ανδρέας Μεσσής και η Μυρτώ Πρωιμάκη αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας για το 2022 στην κατηγορία των 14 ετών. Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα.

Ο Ανδρέας Μεσσής αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία των αγοριών 14 ετών στα μονά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2022. Στον τελικό που έγινε χθες στον Ο.Α Πετρούπολης, ο αθλητής του Ο.Α Φοίβος Λάρισας επικράτησε του Οδυσσέα Γελαδάρη (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου) με 6-2, 6-2.

Ο Μεσσής είχε ένα φανταστικό τουρνουά στα γήπεδα του Ο.Α Πετρούπολης και δεν έχασε ούτε ένα σετ, σε 6 αναμετρήσεις. Ήταν ο 1ος τίτλος του σε Πανελλήνιο στην κατηγορία των 14 ετών, όπου πέρσι είχε πάρει την 4η θέση. Συνολικά ήταν ο 2ος τίτλος του σε Πανελλήνιο στα μονά, αφού το 2020 είχε αναδειχθεί Πανελλήνιος Πρωταθλητής στην κατηγορία των 12 ετών.


Ο Ανδρέας Μεσσής (Ο.Α Φοίβος Λάρισας) πρωταθλητής στο μονό στα 14άρια, με τους προπονητές του "Φοίβος" Λάρισας, Άκη Αμούτζα και Φοίβο Μιχαλόπουλο.

Στον αγώνα της 3ης θέσης στο μονό των αγοριών, νικητής ήταν ο Δημήτρης Μελισσόγλου (Ο.Α Θεσσαλονίκης), ο οποίος κέρδισε τον Νίκο Ζάχο (Α.Ο.Α & Α. Πεύκης) με 6-2, 6-1.


Ο Δημήτρης Μελισσόγλου (Ο.Α Θεσσαλονίκης) 3η θέση, ο Οδυσσέας Γελαδάρης (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου) 2η θέση και ο Ανδρέας Μεσσής (Ο.Α Φοίβος Λάρισας) 1η θέση στο μονό αγοριών στα 14άρια.

Στα κορίτσια στα 14άρια, μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Μυρτώ Πρωιμάκη, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα μονά και στα διπλά. Στον τελικό του μονού, η αθλήτρια του Ο.Α Σούδας κέρδισε την Δέσποινα Κοσκινά (Ο.Α Γλυφάδας) με 6-2, 6-1.

Και η Πρωιμάκη πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό τουρνουά στην Πετρούπολη, κερδίζοντας 6 αγώνες στη σειρά χωρίς να απωλέσει σετ και μάλιστα χωρίς να απωλέσει περισσότερα από 5 games σε κάποιον από τους αγώνες της!

Στα μονά ήταν ο 1ος τίτλος στην κατηγορία των 14 ετών για τη Μυρτώ, που το 2020 είχε αναδειχθεί Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 12άρια, το 2019 είχε πάρει τη 2η θέση στα 12άρια, ενώ το 2021 είχε πάρει την 3η θέση στα 14άρια.


Μυρτώ Πρωιμάκη (Ο.Α Σούδας), 1η θέση στα μονά και στα διπλά στα 14άρια.

Την 3η θέση στο μονό κοριτσιών πήρε η Βασιλική Γορανίτη (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου), η οποία κέρδισε την Αντωνία Κουσίου (Γ.Ο Περιστερίου Παλάσκας) με 6-3, 6-2.

Στο διπλό η Πρωιμάκη κέρδισε τον τίτλο μαζί με την Ελένη Χατζηαβραάμ του Α.Ο.Α Πρωταθλητών Καβάλας. Οι δυο αθλήτριες επικράτησαν στον τελικό της Δέσποινας Κοσκινά και της Αντωνίας Κουσίου (Γ.Ο Περιστερίου Παλάσκας) με 6-2, 6-3.

Την 3η θέση στο διπλό των κοριτσιών πήραν οι Ιωάννα Μελιτίνη Γεροστάθη (Ο.Α Πετρούπολης) και Χρυσοπηγή Ιωάννα Παπαδιονυσίου (Ο.Α Πετρούπολης), που κέρδισαν στον σχετικό αγώνα τις Κατερίνα Ουσταμπασίδου (Ο.Α Λιτόχωρου) και Ευθυμία Πετσούλα (Α.Σ.Α Γρεβενών) με 6-2, 6-0.

Στο διπλό των αγοριών, πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Μίταλας (Αρκαδικός Ο.Α Άτλας) και Οδυσσέας Γελαδάρης (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου) που κέρδισαν στον τελικό τους Παναγιώτη Ζήκα (Α.Γ.Ο Φιλιππιάδας) και Παναγιώτη Δόση (Ο.Α Αθηνών) με 6-2, 6-2.


Ο Οδυσσέας Γελαδάρης (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου), 1η θέση στο διπλό, 2η θέση στο μονό και 3η θέση στο μικτό στα 14άρια.


Ο Οδυσσέας Γελαδάρης (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου) και ο Γιώργος Μίταλας (Αρκαδικός Ο.Α Άτλας), πρωταθλητές στο διπλό αγοριών στα 14άρια.

Την 3η θέση στο διπλό των αγοριών πήραν οι Ανδρέας Μεσσής (Ο.Α Φοίβος Λάρισας) και Βαγγέλης Βάλσαμος (Ο.Α Κερατσινίου), οι οποίοι επικράτησαν των Νίκου Ζάχου (Α.Ο.Α & Α. Πεύκης) και Παρασκευά Πασσά-Χρήστου (Α.Σ Κολλεγίου Ντερή) με 6-2, 7-5.

Στο μικτό διπλό, πρωταθλητές αναδείχθηκαν ο Νίκος Ζάχος (Α.Ο.Α & Α. Πεύκης) και η Δέσποινα Κοσκινά (Ο.Α Γλυφάδας), που κέρδισαν στον τελικό τον Δημήτρη Μελισσόγλου (Ο.Α Θεσσαλονίκης) και τη Ραφαέλα Καναβαράκη (Α.Ο.Α & Α. Πεύκης) με 7-6 (4), 2-6, 10-4, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Στον μικρό τελικό, ο Οδυσσέας Γελαδάρης (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου) και η Χρυσοπηγή Ιωάννα Παπαδιονυσίου (Ο.Α Πετρούπολης), κέρδισαν τον Πολύβιο Αφρουδάκη (Ο.Α Βούλας) και την Ελευθερία Τσιγαρίδα (Ο.Α Βούλας) με 7-5, 6-0 και πήραν την 3η θέση.


Ο Δημήτρης Μελισσόγλου (Ο.Α Θεσσαλονίκης) και η Ραφαέλα Καναβαράκη (Α.Ο.Α & Α. Πεύκης), 2η θέση στο μικτό διπλό στα 14άρια.


Ο Οδυσσέας Γελαδάρης (Α.Ο.Α Χαϊδαρίου) και η Χρυσοπηγή Ιωάννα Παπαδιονυσίου (Ο.Α Πετρούπολης), 3η θέση στο μικτό διπλό στα 14άρια.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2022

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots