Το σήκωσε ο Μεσσής στη Βουδαπέστη

 
Το σήκωσε ο Μεσσής στη Βουδαπέστη
tn team Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 - 9:55

Ο Ανδρέας Μεσσής αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διεθνές τουρνουά της Βουδαπέστης BTC Cup, χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ όλη την εβδομάδα.

Με 5 νίκες χωρίς κανένα χαμένο σετ ολοκλήρωσε την εβδομάδα του στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας ο Ανδρέας Μεσσής, ο οποίος κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο το BTC Cup, τουρνουά της 2ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe.

Στην πρεμιέρα του ο αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.1 στη χώρα μας στα 14άρια και Νο.20 στην Ευρώπη, επιβλήθηκε του Αυστριακού Enas Burde με 6-0, 6-1. Στον 2ο γύρο κέρδισε τον Ουκρανό Maksym Ivashko με 6-3, 6-2.

Στα προημιτελικά έδωσε το πρώτο του δυνατό τεστ στη διοργάνωση και το πέρασε με επιτυχία, αποκλείοντας με 6-3, 6-3 τον Ούγγρο Akos Janos Toth, με 6-3, 6-3. Στα ημιτελικά κέρδισε εξίσου άνετα και το Νο.3 του ταμπλό, τον Anton Kartsev, με 6-3, 6-2.

Στον τελικό κυριάρχησε και επιβλήθηκε του Ούγγρου Marcell Kovacs, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-2, 6-2, για να κατακτήσει τον τίτλο.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος στα μονά σε διοργάνωση της Tennis Europe στα 14άρια για τον Ανδρέα, που έχει κατακτήσει και έναν τίτλο στα διπλά. Για φέτος ήταν ο 2ος τίτλος στα μονά και ο 3ος συνολικά, μετά από το "double" σε μονά και διπλά που είχε κάνει στο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου ("Ηράκλειο" Ο.Α.Α.).

Ο Έλληνας τενίστας είχε και στο διπλό της διοργάνωσης της Βουδαπέστης επιτυχία, καταλαμβάνοντας την 3η θέση μαζί με τον Τσέχο Filip Ladman. Κέρδισαν τους Ούγγρους Oszkar Koppany Vadasz και Erno Varadi με 6-1, 6-0 και τους Ivan Savgira και Oszkar Varga με 6-2, 6-1 για να μπουν στα ημιτελικά οι δυο αθλητές, όπου ηττήθηκαν από τους Ούγγρους Bercel Sandor Takacs και Milan Zavaczki με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots