Διπλός θρίαμβος για τους Έλληνες στο Καβάνταρτσι

 
Διπλός θρίαμβος για τους Έλληνες στο Καβάνταρτσι
tn team Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 10:05

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα στο Καβάνταρτσι, Ανδρέας Μεσσής, Άγγελος Αυγέρης, Τατιάνα Έλενα Γητοπούλου και Έλενα Παλιούρα, έφυγαν νικητές από το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe, Crna Reka Open U16.

Τα 4 παιδιά που ήταν στο Καβάνταρτσι και εκπροσώπησαν τα ελληνικά χρώματα στο τουρνουά της Tennis Europe στην 3η κατηγορία στα 16άρια, κατέκτησαν τους δυο τίτλους στα διπλά.

Στο διπλό των αγοριών, ο Αυγέρης και ο Μεσσής ήταν στο Νο.1 του ταμπλό και έμειναν αήττητοι όλη την εβδομάδα. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Ρώσους Nikita Abramkin και Aleksey Parkov με 6-4, 6-1, στα ημιτελικά απέκλεισαν τους Σέρβους Tarik Pepic και Mateya Stanisavljevic με 3-6, 6-2, 10-7, ενώ στον τελικό επιβλήθηκαν των επίσης Σέρβων, Luka Madzarevic και Sergej Zivkovic με 6-4, 6-3.

Στο διπλό των κοριτσιών, νικήτριες ήταν οι Γητοπούλου και Παλιούρα, που ξεκίνησαν το τουρνουά με μια νίκη επί των Teona Andova και Jana Bozinovska με 6-0, 6-3. Στη συνέχεια απέκλεισαν το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, την Katja Ivanovska και την Masa Jankovic, με 6-2, 6-3. Στα ημιτελικά απέκλεισαν την Ελένη Χατζηαβραάμ και την Agata Golubchenko με 6-3, 7-6 (5), ενώ μετά από έναν πολύ κλειστό τελικό, κατάφεραν να κερδίσουν τη Jana Denisenko και την Ceylin Ipek με 7-5, 3-6, 10-8.

Στα μονά, ο Μεσσής πέτυχε 2 νίκες και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου τον σταμάτησε σε ένα κλειστό παιχνίδι ο Ιάπωνας Hiromasa Koyama με 6-3, 6-4. Ο Αυγέρης αποκλείστηκε στη φάση των "16", ενώ στο τουρνουά αγωνίστηκε και ο Νικόλας Χατζηαβραάμ που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και εκεί ηττήθηκε από το Νο.1 του ταμπλό, Sergej Zivkovic, με 6-4, 6-2.

Στα κορίτσια, η Παλιούρα έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, όπου κοίταξε στα μάτια την κορυφαία του ταμπλό, Aleksandra Stevanovic, από την οποία τελικά ηττήθηκε με 4-6, 6-0, 7-6 (6).

Η Θεοδώρα Κούσιου πέτυχε 2 νίκες και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τη Νο.3 του ταμπλό, Andrada Ekaterina Komarov, με 6-2, 4-6, 6-1. Μέχρι τις "16" έφτασαν οι Αλεξάνδρα Μάγια και Ελένη Χατζηαβραάμ, που ηττήθηκε επίσης από την Komarov, ενώ στον 1ο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Γητοπούλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots