Πρωταθλητές στα διπλά, τελικό στα μονά Παναγιωτίδου και Χατζηνικολάου

 
Πρωταθλητές στα διπλά, τελικό στα μονά Παναγιωτίδου και Χατζηνικολάου
tennisnews team Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 - 21:10

Η Λυδία Παναγιωτίδου και ο Ιορδάνης Χατζηνικολάου κατέκτησαν τους τίτλους στα διπλά στο τουρνουά της Tennis Europe "Izida Cup", που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στην Ντόμπριτς της Βουλγαρίας, ενώ προκρίθηκαν και στους τελικούς των μονών.

Η Παναγιωτίδου έχει κατακτήσει στα μονά και στα διπλά τους τίτλους των τριών τελευταίων τουρνουά της Tennis Europe που έλαβε μέρος, στα Τίρανα, στην Πάτρα και στην Πτολεμαίδα.

Στα διπλά έχει 6 συνεχόμενους τίτλους, αφού είχε κερδίσει και το τουρνουά της Λεμεσού, στο οποίο ήταν φιναλίστ στο μονό, αλλά και αυτό του Boulogne-Billancourt στη Γαλλία. Σήμερα έκανε το 6 στα 6, κερδίζοντας μαζί με τη Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Sofia-Maria Nakov, την Ουκρανή Aleksandra Nazarenko και τη Βουλγάρα Nikol Nuneva με 7-6 (5), 6-4 στον τελικό.

Στα μονά η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στα 12άρια στην Ελλάδα, θα διεκδικήσει τον 4ο συνεχόμενο τίτλο της μετά από τα Τίρανα, την Πάτρα και την Πτολεμαΐδα.

Σήμερα κέρδισε την Ουκρανή Marta Shpinarova με 6-2, 6-3 και μπήκε στον τελικό, όπου θα παίξει με τη Raya Kotseva από τη Βουλγαρία.

Στα αγόρια, ο Ιορδάνης Χατζηνικολάου κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε διοργάνωση της Tennis Europe, αφού στον σημερινό τελικό του διπλού μαζί με τον Γερμανό Adrian Boehme κέρδισαν τους Cezar Stefan Simion και Mark Vainberg στον τελικό με 6-0, 6-2.

Και ο Ιορδάνης, ο οποίος αγωνίζεται στον Ο.Α Βούλας και βρίσκεται στο Νο.4 στη χώρα μας στα 12άρια, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει το "double" αύριο στο τουρνουά της Βουλγαρίας, αφού για τα ημιτελικά του μονού κέρδισε τον Ρουμάνο Rares Dumitrache με 6-1, 6-1.

Αύριο στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον συμπαίκτη του, Adrian Boehme.

Στο Ντόμπριτς της Βουλγαρίας συμμετείχαν δυο ακόμη Έλληνες αθλητές, που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στη φάση των ομίλων. Ο Νίκος Δούμας έχασε δυο κλειστά ματς από τους Prunescu Nita (4-6, 0-6) και Nikola Bozhilov (1-6, 6-7), ενώ ο Τάσος Θωμόπουλος είχε μια νίκη και μια ήττα στον όμιλό του, κερδίζοντας τον Cristian Petrov Dimitrov με 6-4, 6-3 και χάνοντας από τον φιναλίστ Adrian Boehme με 3-6, 2-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots