Αναχώρησαν οι ελληνικές αποστολές για τα European Summer Cups στα 12άρια

 
Αναχώρησαν οι ελληνικές αποστολές για τα European Summer Cups στα 12άρια
tn team Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 - 14:09

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα τα προκριματικά για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Summer Cups U12, με τις ελληνικές αποστολές αγοριών και κοριτσιών να αναχωρούν για την Ντιζόν της Γαλλίας και την Μπρέσια της Ιταλίας αντίστοιχα.

Το επόμενο τετραήμερο, 21-24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η προκριματική φάση των European Summer Cups από την Tennis Europe, για την κατηγορία των 12 ετών.

Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος και οι Εθνικές μας ομάδες, με τα αγόρια να παίζουν στο τουρνουά της Ζώνης Β' στην Ντιζόν της Γαλλίας και τα κορίτσια στο τουρνουά της Ζώνης Γ', στην Μπρέσια της Ιταλίας.

Τις Εθνικές ομάδες μας θα στελεχώσουν οι 3 κορυφαίοι και οι 3 κορυφαίες στις εθνικές κατατάξεις της ΕΦΟΑ στα 12άρια.

O Αλέξανδρος Αυγέρης, Νο.1 στην κατάταξη της Ελλάδας στα 12άρια, αγωνίζεται στον Α.Ο.Α. Αμπελ. Μελεμένης και έχει προπονητή τον Κώστα Αυγέρη. Ο Ράφα Παγώνης, ο οποίος αγωνίζεται στον Ο.Α. Γλυφάδας και προπονείται με τον Παντελή Μοσχούτη, βρίσκεται στο Νο.2 της χώρας μας στα 12άρια, ενώ ο Γιάννης Μοτσάκος, Νο.3 στη χώρα μας στα 12άρια, αγωνίζεται στον Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας με προπονητή τον Θοδωρή Σταθόπουλο. Αρχηγός αποστολής στην Ντιζόν είναι ο Νίκος Αλεξίου.

Στα κορίτσια στα 12άρια στο Νο.1 είναι η Λυδία Παναγιωτίδου του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, η οποία προπονείται με τη μητέρα της Μαρία Παυλίδου και τον πατέρα της Σάββα Παναγιωτίδη. Στο Νο.2 είναι η Δανάη Μαργαρίτη που προπονείται με τον Παντελή Μοσχούτη και αγωνίζεται στον Α.Ο.Α. Ηλιούπολης, ενώ στο Νο.3 είναι η Κρίστυ Χριστοπούλου του Σ.Α. Μεσσήνης, με προπονητή τον πατέρα της, Χρήστο Χριστόπουλο. Αρχηγός αποστολής στην Μπρέσια είναι ο Δημήτρης Μίζιος.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των δυο τουρνουά και αύριο θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες. Στο τουρνουά της Ντιζόν, εκτός από την Ελλάδα αγωνίζονται και οι Κύπρος, Φινλανδία, Γαλλία, Ισραήλ, Λετονία, Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Στο τουρνουά της Μπρέσιας, εκτός από την ομάδα μας θα αγωνιστούν το Ισραήλ, οι Βουλγαρία, Κροατία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Τουρκία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots