Την 8η θέση η Εθνική κοριτσιών U16 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

 
Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U16 αποτελείται από τις Βασιλική Τρίγκα, Άρτεμη Ασλανισβίλι και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
Η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U16 αποτελείται από τις Βασιλική Τρίγκα, Άρτεμη Ασλανισβίλι και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου
tn team Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 - 18:05

Η Εθνική μας ομάδα των κοριτσιών U16 ηττήθηκε σήμερα από την Πολωνία με 2-1 και κατέλαβε την 8η θέση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος European Summer Cups, που φιλοξενήθηκε στο Marianske Lazne της Τσεχίας.

Με μια μεγάλη μάχη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 η Ελλάδα, που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Πολωνία με 2-1, στον αγώνα για τις θέσεις 7-8.

Οι Πολωνές πήραν το προβάδισμα, χάρη στη νίκη της Magdalena Baniak επί της Αλεξάνδρας Παναγιωτίδου με 6-4, 6-2.

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στη συνέχεια και κέρδισε την Amelia Paszun με 6-2, 6-2, για να ισοφαρίσει για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας.

Μια μεγάλη μάχη ακολούθησε στο διπλό, όπου όμως οι Πολωνές Baniak και Antonina Czajka πήραν τη νίκη "στα σημεία" επί της Ασλανισβίλι και της Παναγιωτίδου, με 7-5, 4-6, 12-10.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες η Εθνική μας ομάδα στα κορίτσια U16, με αρχηγό τον Γιώργο Παρίσση, έφτασε σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, παίρνοντας την πρόκριση στο προκριματικό τουρνουά που έγινε στη Ρόδο, όπου κατέλαβε τη 2η θέση ανάμεσα σε 8 ομάδες.

Έπαιξε αυτό το τριήμερο στην τελική φάση με τις 7 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπου αποκόμισε πολύ σημαντικές εμπειρίες. Στην προημιτελική φάση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί από τη Σερβία με 3-0. Στη συνέχεια έπαιξε για τις θέσεις 5-8, όπου ηττήθηκε από τη Βουλγαρία με 3-0 και από την Πολωνία με 2-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots