Πρωταθλητής στο ITF τουρνουά της Μυτιλήνης ο Γκλαβάς

 
Πρωταθλητής στο ITF τουρνουά της Μυτιλήνης ο Γκλαβάς
tn team Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:29

Τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά της ITF κατέκτησε ο Χρήστος Γκλαβάς, ο οποίος κέρδισε σε έναν πολύ ωραίο τελικό σήμερα τον Kemal Arda Karakas από την Τουρκία και αναδείχθηκε πρωταθλητής στo Mytilene Cup.

O Γκλαβάς ολοκλήρωσε μια φανταστική εβδομάδα στη Μυτιλήνη της Λέσβου, με τη νίκη του σήμερα επί του Karakas με 4-6, 6-3, 7-6 (3), για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση της ITF.

Αυτή ήταν και η 1η φορά που αγωνίστηκε σε τελικό στα μονά ITF διοργάνωσης ο 16χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος κέρδισε τον Τούρκο Alp Kemal Aksoy με 6-0, 6-3, τον Γιάννη Σακκά με 6-1, 6-1, τον Ιραηλινό Eyal Shumilov με 1-6, 6-2, 6-4 και τον Ισραηλινό Ben Chetewy Ungar με 4-6, 6-4, 6-3, για να φτάσει ως τον τελικό. Σήμερα ήταν το 3ο διαδοχικό παιχνίδι στο οποίο έμεινε πίσω με σετ και κατάφερε να φτάσει ως την ανατροπή.

Ο Γκλαβάς έκανε πολύ καλό τουρνουά και στο διπλό, όπου πήρε τη 2η θέση χθες, μαζί με τον Σταύρο Μαστρογαμβράκη, καθώς ηττήθηκαν στον τελικό από τους Νικόλα Μπακιρτζή και Ανδρέα Λοϊζά.

Ο Μπακιρτζής ήταν ημιφιναλίστ στα μονά, ενώ μέχρι τα προημιτελικά έφτασαν στο τουρνουά της Μυτιλήνης οι Λοϊζάς και Βλαντιμίρ Χόλμπαν, και στον 2ο γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Βίκτωρ Καλαϊτζής, Σταύρος Μαστρογαμβράκης, Παύλος Τσιτσιπάς, Νικόλας Χατζηαβραάμ και Γιάννης Σακκάς.

Στο τουρνουά των κοριτσιών, πρωταθλήτρια ήταν στα διπλά η Αλεξάνδρα Μάγια, η οποία έκανε και την καλύτερη πορεία από τις Ελληνίδες και στα μονά, φτάνοντας μέχρι την ημιτελική φάση.

Δείτε όλα τα τελικά αποτελέσματα του Mytilene Cup

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots