Παναγιωτίδου: Με νίκη έκλεισε την εβδομάδα της στη Rafa Nadal Academy

 
Παναγιωτίδου: Με νίκη έκλεισε την εβδομάδα της στη Rafa Nadal Academy
tn team Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 18:09

Η Λυδία Παναγιωτίδου ολοκλήρωσε με νίκη την εβδομάδα της στη Rafa Nadal Academy και στο κορυφαίο τουρνουά της κατηγορίας των 12 ετών της Tennis Europe, 12 & Under Festival, όπου συμμετείχε. Άφησε γενικά καλές εντυπώσεις η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, που ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο μεγάλο event.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στην κατηγορία των 12 ετών, η οποία συμμετείχε με πρόσκληση στο κλειστό event της Rafa Nadal Academy με τους καλύτερους και τις καλύτερες της κατηγορίας απ' όλη την Ευρώπη, κέρδισε σήμερα την Ελβετίδα Sophie Mesaric με 6-2, 6-1.

Έτσι, ολοκλήρωσε με νίκη την εβδομάδα της στη Rafa Nadal Academy, όπου είχε τη δυνατότητα να αποκομίσει σπουδαίες εμπειρίες.

Στα μονά, κατέλαβε την 3η θέση του ομίλου της, καθώς τις δυο προηγούμενες ημέρες είχε ηττηθεί από την Εσθονή Kiira Pashkov με 7-6 (3), 6-2 και από τη Λετονή Darina Matvejeva με 3-6, 6-4, 10-7. Με την Pashkov ήταν ο πρώτος αγώνας της στο τουρνουά και προηγήθηκε με 5-3 στο 1ο σετ, αλλά το έχασε στις λεπτομέρειες και εν τέλει έχασε και το ματς.

Η Matvejeva, με την οποία έπαιξαν αυτό το τόσο κλειστό και αμφίρροπο ματς που κρίθηκε σε λίγους πόντους στο match tie-break, πήρε την 1η θέση του ομίλου και μπήκε στα πλέι-οφ της διοργάνωσης, με το σετ που έχασε από την Παναγιωτίδου να είναι και το μοναδικό που έχασε στους 3 αγώνες της στο round robin. 

Στο διπλό, η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης έπαιξε μαζί με την Ισπανίδα Ailish Garcia Fernandez, με την οποία έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Για να τα καταφέρουν, χρειάστηκε να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Τουρκάλας Bal Ayse και της Ελβετίδας Mesaric, τις οποίες κέρδισαν με 6-4, 6-3. Στα προημιτελικά, ηττήθηκαν από την Tea Kovacevic και τη Sara Mitevska με 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots