Πρωταθλητής ο Σπύρου στο Fujairah

 
Πρωταθλητής ο Σπύρου στο Fujairah
tn team Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 - 16:19

Ο Χρήστος Σπύρου κατέκτησε τον τίτλο στο διπλό του 13th Fujairah ITF Junior, στο Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Toν 2ο τίτλο του σε διοργάνωση της ITF κατέκτησε ο Χρήστος Σπύρου, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διπλό της J60 (πρώην J4) διοργάνωσης της ITF στο Fujairah.

Ο 16χρονος Έλληνας αθλητής, ο οποίος είχε κερδίσει και το J4 στο Ναϊρόμπι την περσινή σεζόν στα διπλά, συνεργάστηκε με τον Amir Asylkozhaev αυτή την εβδομάδα στο Fujairah.

Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Βραζιλιάνους Natan Albertini και Pedro Petroski Rocha με 6-1, 6-2, ενώ στα προημιτελικά κέρδισαν τον Ισπανό Bryan Hernandez Cortes και τον Μπανγκλαντεσιανό Khondoker Shayan Shahid, με 6-3, 6-3.

Στα ημιτελικά επικράτησαν του Βρετανού Maxwell Castle και του Τσέχου Jonas Kucera με 6-3, 7-6 (4), ενώ ούτε στον τελικό απώλεσαν σετ, κερδίζοντας τον Γερμανό Carl Labitzke και τον Τούρκο Ege Topkoc με 6-3, 6-4.

Ο Σπύρου πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία και στα μονά, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Στον 1ο γύρο απέκλεισε τον Saad Bukadida με 6-1, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο επιβλήθηκε του Dev Kanbargimath με 6-1, 6-3. Στα προημιτελικά κέρδισε και τον συμπαίκτη του, Amir Asylkozhaev, με 6-3, 6-1. Στα ημιτελικά, γνώρισε την ήττα από τον Ισπανό Bryan Hernandez Cortes, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3.

Στο hardcourt τουρνουά του Fujairah αγωνίστηκε και ο Παύλος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε στον 1ο γύρο του μονού από τον Ρουμάνο Rafael Grosu, με 6-4, 6-2. Στο διπλό, ο Τσιτσιπάς έπαιξε μαζί με τον Ιρανό Seyed Kiasan Mousavi Pour, γνωρίζοντας την ήττα από τους Labitzke και Topkoc με 6-0, 6-2.

Στο τουρνουά των κοριτσιών αγωνίστηκε η Αθηνά Γρηγοριάδου, η οποία είχε μια καλή πορεία μέχρι τα προημιτελικά. Αρχικά κέρδισε τη Renata Garaeva με 6-1, 6-0, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε την Τουρκάλα Eda Numanoglu με 7-5, 6-1. Μετά από ένα κλειστό ματς στα προημιτελικά, ηττήθηκε από τη Ρουμάνα Andra Izabella Sirbu, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.505 στην παγκόσμια κατάταξη των junior, με 2-6, 6-0, 6-2.

Στο διπλό η Γρηγοριάδου έπαιξε μαζί με τη Φινλανδή Anicia Hammoud, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες από τις Ρουμάνες Alexandra Gheorghe και Andra Maria Simion, με 7-6 (8), 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots