Στο Les Petits As o Μιχαλακόπουλος - πρόκριση στο διπλό

 
Στο Les Petits As o Μιχαλακόπουλος - πρόκριση στο διπλό
tn team Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 21:31

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος συμμετέχει στο σπουδαίο τουρνουά Les Petits As, γνωστό και ως Grand Slam των 14αριών, όπου κατάφερε να πετύχει και την πρώτη του νίκη σήμερα, στο ταμπλό του διπλού.

Ο Μιχαλακόπουλος εκπροσωπεί τον Ο.Α. Φοίβος Λάρισας για μια ακόμα χρονιά στο σπουδαίο Les Petits As, όπου το 2018 και το 2019 είχε αγωνιστεί άλλη μια αθλήτρια της ακαδημίας του Φοίβου Μιχαλόπουλου, η Μιχαέλα Λάκη.

Ο 13χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.1 στα 14άρια στη χώρα μας και στο Νο.28 στην Ευρώπη, τα πήγε πολύ καλά απέναντι στον Σλοβένο Svit Suljic, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.2 στην Ευρώπη στα 14άρια, από τον οποίο ηττήθηκε έπειτα από πολύ κλειστό παιχνίδι, με 5-7, 3-6.

Επιπλέον, η μέρα ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο για τον Άλκη, που πανηγύρισε τη νίκη στο διπλό, όπου έπαιξε μαζί με τον Βρετανό Rhys Lawlor και κέρδισε τον Ιάπωνα Motoharu Abe και τον Ρουμάνο Matei Victor Chelemen, με 6-2, 7-5.

Αύριο Τρίτη, Μιχαλακόπουλος και Lawlor θα επιστρέψουν στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς Dan Brand και Itamar Verthaimer, για μια θέση στα προημιτελικά του διπλού.

Το Les Petits As είναι ένα από τα σπουδαιότερα τουρνουά στον κόσμο στην κατηγορία των 14 ετών και φιλοξενείται στα κλειστά γήπεδα του Tarbes Expo Pyrénées Congrès, στο Tarbes της Γαλλίας. Τα τελευταία χρόνια πέρασαν από το τουρνουά η Μιχαέλα Λάκη (2018, 2019), η Αθηνά Πήττα (2019) o Χρήστος Σπύρου (2019, 2020), η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου (2021), ο Στέφανος Πουρναρόπουλος (2021) και ο Ανδρέας Μεσσής (2022) - ενώ στα προκριματικά πέρσι είχαν αγωνιστεί και οι Μυρτώ Πρωιμάκη και Ελένη Χατζηαβραάμ.

Ανάμεσα στους πρώην πρωταθλητές του Les Petits As, βρίσκουμε ονόματα όπως αυτά των Rafael Nadal, Martina Hingis, Kim Clijsters, Juan Carlos Ferrero, Michael Chang, Dinara Safina, Richard Gasquet, Frances Tiafoe, Jelena Ostapenko και Bianca Andreescu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots