Πρωταθλητές Πουρναρόπουλος και Σακκάς στο Torello

 
Πρωταθλητές Πουρναρόπουλος και Σακκάς στο Torello
tn team Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 - 18:26

Πρωταθλητές στο μεγάλο τουρνουά 1ης κατηγορίας στα 16άρια της Tennis Europe που φιλοξενείται στο Torello της Ισπανίας αναδείχθηκαν οι Στέφανος Πουρναρόπουλος και Γιάννης Σακκάς.

Στον σημερινό τελικό του 21st Tournament U16 Joan Mir "In Memoriam", που διεξάγεται στα σκληρά γήπεδα του Club Tennis Torello λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη, οι Πουρναρόπουλος και Σακκάς, Νο.4 στο ταμπλό, επικράτησαν του Πορτογάλου Joao Morgado και του Γερμανού Jan Smrcka, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Ολοκλήρωσαν έτσι μια εξαιρετική εβδομάδα στην ισπανική πόλη, όπου έμειναν αήττητοι σε τέσσερις πολύ δύσκολες αναμετρήσεις - κορυφαίου επιπέδου στην κατηγορία.

Η πορεία τους είχε ξεκινήσει με μια πολύ δύσκολη επικράτηση απέναντι στους Ισπανούς Fermin Barcala Lopez και Eric Maestre Gomez, με 4-6, 6-3, 11-9. Στη συνέχεια κέρδισαν για τα προημιτελικά τους Ιταλούς Christian Pizzolante και Pierandrea Marcello Valente με 6-3, 6-2, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Ούγγρο Kolos Kincses και τον Λετονό Arturs Zagars, με 6-4, 3-6, 10-5.

Για τον Πουρναρόπουλο αυτός ήταν ο 2ος συνεχόμενος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe, μετά από το διπλό που κέρδισε στο Omilos Protathliton Thessalonikis U16 στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά έφτασε τους 12 τίτλους καριέρας σε διοργανώσεις της Tennis Europe, με τους 9 από αυτούς να είναι στα διπλά.

Ο Σακκάς κατέκτησε τον 4ο τίτλο του σε τουρνουά της Tennis Europe, 1ο μετά από το 2021 και 1ο στα 16άρια. Και οι 4 τίτλοι του είναι στα διπλά, αφού είχε κατακτήσει τα δυο 12άρια σε Πάτρα και Πτολεμαΐδα το 2019 και το 14άρι στην Αθήνα και την Kalovelonis Tennis Academy το 2021.

Στα μονά της διοργάνωσης της 1ης κατηγορίας της Tennis Europe, ο Πουρναρόπουλος είχε ολοκληρώσει την παρουσία του στους "16", αφού είχε κερδίσει τον Ισπανό Enric Pujadas Menta με 6-3, 7-5 και είχε ηττηθεί στον 2ο γύρο μετά από πολύ κλειστό ματς από τον Ουκρανό Dmytro Vterkovskyi με 6-7 (6), 6-1, 6-4.

Ο Σακκάς έπαιξε επίσης στο κυρίως ταμπλό, στον 1ο γύρο όμως συνάντησε τον Πορτογάλο Joao Morgado, Νο.2 στο ταμπλό, Νο.23 στην Ευρώπη στα 16άρια και πρώτο φιναλίστ του τουρνουά, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-4.

Στο ταμπλό των προκριματικών συμμετείχε για την Ελλάδα ο Ιωσήφ Ρομπόλης, ο οποίος είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Ισπανό Roger Prat Badosa με 6-1, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots