Πρωταθλητής ο Μεσσής στη Λάρνακα

 
Ανδρέας Μεσσής
Ανδρέας Μεσσής
tn team Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 - 17:08

Ο Ανδρέας Μεσσής αναδείχθηκε πρωταθλητής στο μονό της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας στα 16άρια της Tennis Europe της Λάρνακας, κερδίζοντας σε έναν πολύ κλειστό τελικό τον Ηρακλή Καλάνοφ. Ο Καλάνοφ αργότερα κέρδισε τον τίτλο στα διπλά, όπου ο Μεσσής ήταν φιναλίστ.

Με δυο ελληνικές μονομαχίες μεταξύ του Ανδρέα Μεσσή και του Ηρακλή Καλάνοφ ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά της Λάρνακας και του Larnaca Tennis Club.

Στο μονό των αγοριών, ο Μεσσής επικράτησε του Καλάνοφ μετά από δυο πολύ κλειστά σετ που κρίθηκαν στο tie-break, για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ήταν ο 2ος τίτλος του σε διοργάνωση της Tennis Europe για φέτος για τον Μεσσή, αφού είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και στο τουρνουά της Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες εβδομάδες.

Συνολικά έφτασε τους 11 τίτλους στην καριέρα του ο αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, με τους 7 από αυτούς να είναι στα μονά και τους 4 στα διπλά.

Μια μεγάλη μάχη μεταξύ του Καλάνοφ και του Μεσσή είχε και ο τελικός του διπλού αγοριών, όπου ο Καλάνοφ αυτή τη φορά πήρε τη νίκη. Ο Καλάνοφ και ο Αχιλλέας Μακρής από την Κύπρο, κέρδισαν συγκεκριμένα τον Μεσσή και τον Κύπριο Μάριο Πραστίτη με 6-3, 5-7, 11-9.

Αυτός ήταν ο 8ος τίτλος για τον Καλάνοφ σε τουρνουά της Tennis Europe, 2ος στα 16άρια, μετά τον τίτλο που είχε κερδίσει το 2021 στο Κιλκίς, ξανά στα διπλά, μαζί με τον Σταύρο Μαστρογαμβράκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots