Πανελλήνιο Juniors: Μεσσής και Παναγιωτίδου οι πρωταθλητές στα 16άρια

 
Πανελλήνιο Juniors: Μεσσής και Παναγιωτίδου οι πρωταθλητές στα 16άρια
tn team Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 - 14:18

Ο Ανδρέας Μεσσής και η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors στην κατηγορία των 16 ετών. Η Παναγιωτίδου έκανε το 3 στα 3, κερδίζοντας επίσης στο διπλό των κοριτσιών και στο μικτό διπλό!

Ο Μεσσής (Ο.Α. Φοίβος Λάρισας), κέρδισε μετά από έναν ωραίο τελικο τον Κωνσταντίνο Καρπουζά (Ο.Α. Μαγνησίας) με 3-6, 6-1, 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στα juniors, στην κατηγορία των 16 ετών.

O Μεσσής, ο οποίος πέρσι είχε αναδειχθεί νικητής στην κατηγορία των 14 ετών, έχασε για 1η φορά σετ στον τελικό. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Ιάσονα Λύκο με 6-4, 6-1, στον 2ο γύρο τον Φοίβο Παππά με 6-2, 6-3, στα προημιτελικά τον Σταύρο Ιωαννάτο με 6-0, 6-2 και στα ημιτελικά τον Γιάννη Σακκά με 7-6 (7), 6-2.

Την 3η θέση στο μονό των αγοριών, πήρε ο Νικόλαος Ζάχος (Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης), ο οποίος κέρδισε στον μικρό τελικό τον Σακκά (Α.Σ. Κολλεγίου Ντερή) με 7-6 (3), 6-3.

Στα κορίτσια στα 16άρια πρωταγωνίστησε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου (Ο.Α. Θεσσαλονίκης), η οποία δεν έχασε ούτε ένα σετ σε 6 αναμετρήσεις, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια με εμφατικό τρόπο.

Στον τελικό, η Παναγιωτίδου επικράτησε της Δέσποινας Κοσκινά (Ο.Α. Γλυφάδας) με 6-0, 6-4.

Νωρίτερα, είχε αποκλείσει κατά σειρά τις Άννα Παπαχρήστου με 6-0, 6-0, Ελευθερία Τσιγαρίδα με 6-3, 6-0, Μαριτίνα Αντωνιουδάκη με 6-1, 6-0, Μαρία Ρεντούμη με 6-0, 6-3 και Βασιλική Γορανίτη με 6-2, 6-3.

Την 3η θέση στο μονό κοριτσιών πήρε η Αθηνά Γρηγοριάδου (Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος), η οποία κέρδισε στον μικρό τελικό τη Γορανίτη (Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου) με 7-5, 6-3.

Η Παναγιωτίδου κέρδισε τον τίτλο και στο διπλό κοριτσιών, αλλά και στο μικτό διπλό, κάνοντας το "treble"!

Στο διπλό έπαιξε μαζί με τη Μερόπη Μαρία Μπατζή. Οι δυο αθλήτριες του Ο.Α. Θεσσαλονίκης κέρδισαν στον τελικό τις Δημητρα Παπασταύρου (Ο.Α. Αθηνών) και Βασιλική Γορανίτη, με 6-1, 6-0. Την 3η θέση στο διπλό πήραν οι Μυρτώ Πρωιμάκη (Ο.Α. Σούδας) και Ελένη Χατζηαβραάμ (Α.Ο.Α. Πρωταθλ. Καβάλας).

Στο μικτό διπλό, που ολοκληρώθηκε σήμερα, η Παναγιωτίδου και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος (Ο.Α. Θεσσαλονίκης), κέρδισαν στον τελικό τον Καρπουζά και τη Χατζηαβραάμ με 6-1, 6-1. Την 3η θέση στο μικτό πήραν ο Γιώργος Μίταλας (ΖΕΥΣ Π.Α.Ο. Κορίνθου) και η Ρεντούμη (Σ.Α. Ραφήνας).

Τέλος, στο διπλό των αγοριών, πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Νίκος Φώτης Μακρής (Ο.Α. Αθηνών) και ο Πουρναρόπουλος, οι οποίοι κέρδισαν στον τελικό τους Μεσσή και Σακκά με 7-6 (3), 6-2. Την 3η θέση πήραν οι Θανάσης Κακουρίδης (Αρκαδικός Ο.Α. Άτλας) και Νίκος Κατσάνος (Γ.Ε. Πρέβεζας).

Αναλυτικά όλα τα τελικά αποτελέσματα και φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2023

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots