Στους τελικούς των Τιράνων Πρωιμάκη, Κοσκινά και Χατζηαβραάμ

 
Η Μυρτώ Πρωιμάκη
Η Μυρτώ Πρωιμάκη
tn team Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 - 18:20

Συνεχίζεται η επέλαση των Ελληνίδων παικτριών στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στα Τίρανα, με τις Μυρτώ Πρωιμάκη και Δέσποινα Κοσκινά να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό του μονού και την Ελένη Χατζηαβραάμ να μπαίνει στον τελικό του διπλού.

Μετά από έναν πολύ ωραίο ημιτελικό, η Δέσποινα Κοσκινά κέρδισε την Ελένη Χατζηαβραάμ με 2-6, 7-6 (3), 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του μονού κοριτσιών, στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe που φιλοξενείται στα Τίρανα.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Μυρτώ Πρωιμάκη, που προκρίθηκε επίσης στον τελικό, χάρη στη νίκη της στον άλλον ημιτελικό επί της Σκοπιανής Zara Zafirovska, Νο.4 στο ταμπλό, με 7-6 (5), 6-0.

Και οι δυο Ελληνίδες που θα αναμετρηθούν στον αυριανό τελικό διανύουν μια εκπληκτική εβδομάδα. Η Πρωιμάκη, Νο.2 στο ταμπλό, δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά, κερδίζοντας κατά σειρά στους προηγούμενους γύρους την Ιταλίδα Sofia Papalini με 6-3, 6-4, την Κύπρια Ιωάννα Κυριακίδου με 6-3, 6-2 και την Ιταλίδα Jade D'Uonno με 6-2, 6-1.

Η Κοσκινά, που βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό, για 1η φορά έχασε σετ σήμερα, αφού κέρδισε στον 1ο γύρο την Πολωνή Natalia Stasiak με 6-4, 6-2, στον 2ο την Ιταλίδα Claudia Galietta με 6-1, 6-2 και στα προημιτελικά την Τουρκάλα Naz Ada Eligur, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2.

Η Χατζηαβραάμ, Νο.1 στο ταμπλό, είχε κερδίσει δυο παίκτριες για να φτάσει μέχρι την 4άδα. Στον 2ο γύρο, όπου πέρασε με bye, επιβλήθηκε της Αλβανίδας Anatereza Guli με 6-3, 6-4, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε στα προημιτελικά τη Βρετανίδα Anya Mae Taylor, No.5 στο ταμπλό.

Πολύ καλή πορεία στο μονό έκανε και η Αιμιλία Πάντου, που κέρδισε την Ιταλίδα Giorgi De Pianto με 6-3, 6-4 και την Πολωνή Wiktoria Berson με 7-6 (5), 6-4, για να φτάσει στα προημιτελικά. Εκεί τη σταμάτησε η Zafirovska, που την κέρδισε με 6-2, 6-2.

Μέχρι τη φάση των "16" έφτασαν οι Αναστασία Μπαμπαρούτση και Ευγενία Κάκαρη. Η Αναστασία κέρδισε την Ιταλίδα Chiara Francia με 6-2, 6-2, ηττήθηκε όμως από την πολύ δυνατή Zafirovska στη συνέχεια, με 6-1, 6-3. Η Ευγενία απέκλεισε στον 1ο γύρο την Πολωνή Nina Jastrzabek, Νο.8 στο ταμπλό, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε σε ένα κλειστό ματς από την D'Uonno, με 4-6, 6-2, 6-3.

Δυο ακόμα Ελληνίδες αγωνίστηκαν στο κυρίως ταμπλό, αλλά ηττήθηκαν στον 1ο γύρο. Η Αντιγόνη Τσούγκα από την Τουρκάλα Eligur με 6-4, 6-3, ενώ η Αναστασία Γεωργοπούλου από την Ιταλίδα Ginevra Garrone με 7-6 (6), 6-3. Στο κυρίως ταμπλό ήταν και η Αντωνία Κούσιου, που όμως δεν αγωνίστηκε εν τέλει και αποκλείστηκε με walkover από τη Βρετανίδα Taylor.

Στο διπλό, η Χατζηαβραάμ και η Eligur προκρίθηκαν σήμερα στον τελικό, μετά και τη νίκη τους επί των Πολωνών Wiktoria Berson και Nina Jastrzabek, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-4, 6-4.

Το ελληνοτουρκικό δίδυμο, Νο.1 στο ταμπλό, θα διεκδικήσει αύριο τον τίτλο κόντρα σε δυο ακόμα παίκτριες από την Πολωνία, τη Natalia Stasiak και τη Xhoanna Xhuli. Οι τελευταίες κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό σήμερα τις Κοσκινά και Πάντου, με 6-2, 7-5.

Αρκετές ελληνικές συμμετοχές είχαμε και στα ταμπλό των αγοριών, στη hardcourt διοργάνωση της Tennis Europe. Ξεκινώντας από τα προκριματικά, ο Αντώνης Μαλαβάζος κατάφερε να κερδίσει τους Ιταλούς Tommaso Muratori με 6-2, 6-0 και Pierandrea Marcello Valente με 3-6, 6-2 6-2, για να μπει στους "16" του κυρίως ταμπλό. Εκεί τον σταμάτησε ο Μαυροβούνιος Skender Katana, No.2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-0.

Ο Χρήστος Παπαχρήστου κέρδισε τον Ιταλό Lorenzo Coppola Bax με 6-1, 6-1 και μπήκε επίσης στους "16", όπου ηττήθηκε από τον Σέρβο Ognjen Milenovic, Νο.8 στο ταμπλό, με 6-1, 6-1. Ο Έκτορας Τσατσάκης ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Ιταλό Mattia Pescosolido, με 6-3, 6-1.

Στα προκριματικά αγωνίστηκαν οι Γιάννης Νικητάκης και Τάσος Κατσιούρας. Ο πρώτος ηττήθηκε από τον Ιταλό Jacopo Oppezzo με 6-1, 6-1, ενώ ο δεύτερος από έναν άλλον Ιταλό, τον Edoardo Agostino, με 6-0, 6-0.

Στο διπλό, Μαλαβάζος και Παπαχρήστου κέρδισαν τους Ιταλούς Coppola Bax και Pescosolido με 7-5, 6-4 και μπήκαν στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από τους Ιταλούς Edouard Charles Antonin Screpel και Pierandrea Marcello Valente, με 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots